Hundens pelstype er avgjørende for hvordan hverdagsstell, bading og klipping/trimming skal utføres. Velg pelstypen til din hund og få veiledning i forhold til hvordan du skal gå frem.

Tips til stell av ulike typer pels

  • Hunder med strihåret pels. Eksempler på raser er schnauzere, terrierer, strihåret dachshund, basset og griffon.
  • Hunder med krøllete pels/snorpels. Eksempler på raser er fransk vannhund, bergamasco, komondor, puli og lagotto romagnolo.
  • Hunder med pels som må klippes ofte. Eksempler på raser er bichon frisé og puddel.
  • Hunder med såkalt dobbeltpels. Eksempler på raser er langhåret collie, shetland shepdog, newfoundlender og mange typer spisshunder.
  • Hunder med korthåret pels. Eksempler på raser er beagle, boxer, støvere, rhodesian ridgeback og labrador.
  • Hunder med mellomlang pels. Eksempler på raser er border collie, golden retriever, flatcoated retriever og setter.
  • Hunder med lang pels. Eksempler på raser er afghansk mynde, bearded collie, briard, tibetansk terrier, shih tzu, Ihasa apso og cocker spaniel.
  • Nakenhund. Eksempler på raser er meksikansk nakenhund, peruansk inkahund og kinesisk nakenhund (chinese crested).

Når pelsen endrer seg

Hundens pels kan sammenlignes med menneskers hår. Ved vitaminmangel mister man hår og håret blir glansløst og dødt. Det samme skjer med hundens pels hvis hunden lider av vitaminmangel.

Hormonelle forandringer kan også gi utslag på hundens pels. Steriliserte tisper kan for eksempel få en myk, flimmeraktig pels som vokser veldig raskt. Noen hannhunder reagerer på kastrering ved at pelsens struktur endrer seg og blir tørr og vanskelig å børste. Drektige hunder eller hunder med valper som ammer kan også får endret pels fordi de lett får vitamin og mineralmangel pga drektigheten/ammingen.

Det er med andre ord ikke bare stell som er avgjørende for at hundens pels skal holde seg sunn og frisk. Godt næringsriktig fôr er vel så viktig for en sunn hund.

På Felleskjøpet får du alt du trenger til hunden din.