Riktig fôring er med andre ord avgjørende for kaninens trivsel. Er du usikker på om du fôrer riktig bør du lese fôringstipsene under.

Kaninhøy

Høy skal være kaninens viktigste næringskilde. Det er flere grunner til dette:

  • Høy av god kvalitet gir kaninen næring, mineraler, vitaminer og fiber
  • Høyet regulerer fuktighetsgraden i kaninens fordøyelsessystem. Hvis kaninen får grønnfôr og bløtfôr er det derfor viktig at den samtidig har tilgang på høy. Dette forhindrer at den får løs mage.
  • Kvalitetshøy til kanin har et stort innslag av grove stengler. Dette bl.a. fordi tennene skal ha noe å slipes på. Husk at gnagertenner vokser hele tiden og det er derfor viktig at kaninen får noe å slipe tennene på - ellers vil de vokse seg for lange

Hos Felleskjøpet får du kjøpt høykvalitets norsk fjellhøy til kaniner.

Tørrfôr til kanin

Kaninen behøver nødvendigvis ikke få ferdigblandet tørrfôr. Får den nok høy av god kvalitet vil dette være tilstrekkelig. Fôrblandinger og annet kan brukes som tilleggsfôr og snacks. Vær påpasselig med å ikke gi for mye da burkaniner får lite mosjon og fort kan bli for tykke.

Kalle er Felleskjøpets egenutviklede fôr til kaniner. Kalle kaninfôr er et velsmakende kvalitetsfôr som er velegnet til alle typer kaniner.

Felleskjøpet fører i tillegg King Premium tørrfôr til kanin som er en balansert fôrblanding basert på naturlige kvalitetsråvarer. Fôret har et høyt innhold av fiber som er positivt for fordøyelsen. I tillegg inneholder fôret viktige vitaminer og mineraler i tillegg til en perfekt proteinbalanse som bidrar til sunn vekst for kjæledyret ditt.

Grøntfôr til kanin

Kaninen spiser det meste den får servert av grønnsaker og frukt, og tåler stort sett det samme som mennesker med unntak av kål som gjør den oppblåst i magen.

Friskt gress, løvetann, hestehov, ung brennesle og løv er noe kaninen liker spesielt godt. Den er også svært glad i gulrøtter, kålrot og poteter – enten kokte og rå. Det er kort holdbarhet på grønnsaker og grøntfôr så vær nøye med å fjerne det som ikke lenger er friskt.

Fôring med grøntfôr er mer aktuelt om sommeren da tilgangen på gress, løvetann etc. er stor. Det er imidlertid viktig at å ikke utsette kaninen for en brå overgang til grøntfôr da dette kan føre til en stor påkjenning for magen. La overgangen skje gradvis og forsiktig.

Det er viktig å være klar over at enkelte planter og blomster er giftige for kaninen. Dette gjelder: Hvitveis, blåveis, smørblomst eller soleie, bekkeblom og potetgras.

Kvist og tynne grener av rogn, selje og osp er noe kaninen liker å gnage på. Delvis fordi den sliper tennene men også fordi den liker smaken.

Til slutt må man huske på at kaninen alltid skal ha fri tilgang på friskt vann.