Bare fantasien setter grenser for hvordan du kan lage en adventskalender, men her får du noen enkle tips som hunden vil elske. 

Adventskalender med godbiter 

Lag en hyggelig rutine i adventstiden med en godbit morgen eller kveld. Hos oss finner du et stort utvalg av godbiter passer perfekt i en adventskalender, for eksempel godbiter og hundesnacks fra Provit. 

Pakk inn 24 godbiter i gråpapir, og skriv på nummer slik at du har en gave til hver dag. Legg pakkene i en skål, eller heng dem opp ved å bruke en hyssing og knyte fast pakkene på den. Du kan også la hunden få velge seg ut én pakke om dagen selv, pass bare på at hunden ikke prøver å åpne gaven selv og dermed får i seg papir. 

Aktivitets-adventskalender

Du kan lage en kalender som aktiviserer hunden. Gjem en pakke eller godbit i huset eller i hagen, og la hunden lete seg fram til den. 

For å sette av litt ekstra tid til deg og hunden sammen før jul, kan du også sette fokus på at dere skal gjøre noe sammen hver dag, eller bruke litt ekstra tid i helgene. Skriv aktiviteter på lapper, og legg em i en skål. Trekk en lapp, og gjør den aktiviteten som står. Det kan for eksempel være å gå en ekstra lang tur i skogen, lage en hinderløype, trene på triks, massasje eller stell av pels. Lær hvordan du kan gi hunden din massasje selv her. 

Nyttig pakke-kalender

Er det småting du og hunden kunne trengt i det daglige? Benytt adventstiden til å gi hunden en liten, nyttig gave med utstyr og leker. Du kan også gi en godbit i ukedagene, og ha en litt større pakke med en leke eller utstyr i helgene. 

Gode ideer til gaver i en pakke-kalender kan være:

 

God advent!