Det er viktig at vi som hundeeier tar hensyn til hvor godt vår hund er tilpasset kulde, og ser etter tegn på at den er utilpass. Størrelse, alder, helse og aktivitetsnivå er viktige momenter å ta stilling til når du skal avgjøre om du bør kle på hunden din i kulda. Det å kle på hunden fordi den behøver det er noe helt annet enn vår egen forfengelighet. 

Kle heller på hunden enn å la den være inne

Uansett temperatur har alle hunder godt av å komme seg ut på vinteren. Hvis din hund vegrer seg for å gå ut kan det være fordi den fryser. Da bør man kle på hunden. Om hunden er i høy aktivitet er dette med på å hjelpe den å holde varmen. Så om du planlegger en lengre tur i kulda med pause underveis, må du huske på at også hunden blir kald når dere stopper. Eget sitteunderlag og et dekken til å sette på når dere stopper gjør at hunden også får en fin pause. I pausene er det lurt å kontrollere at alle potesokker sitter som de skal, da disse fort ramler av. 

Vær obs på snøballer og isklumper i pelsen

Hunder med lang pels kan også få snøballer i pelsen på kroppen. Snøklumper i pelsen er veldig ubehagelig for hunden, da de kan lugge og i verste fall lage sår. Når snøballene smelter blir hunden våt og kald, derfor er det viktig å knuse disse snøballene eller klippe dem forsiktig bort. Om du må klippe dem bort, vær veldig forsiktig og bruk aller helst en butt saks.

Har du en hund som ofte får snøballer i pelsen på vinteren er det lurt å ta på et heldekkende dekken. Det finnes mange ulike dekken på markedet som dekker de fleste behov i alle størrelser. Noen hunder synes det er ekkelt å ha på potesokker og dekken i starten. Du kan hjelpe hunden å glemme at den har på klær ved å leke med den, eller gi den noen godbiter ute.

Se over hunden etter turen  

Når man kommer inn etter å ha vært på tur på vinteren er det viktig å gå over hunden. Går man i bymiljø der veiene saltes, blir potene blir utsatt for mye veisalt. Skyll dette godt ut og smør potene jevnlig. Hvis man ikke skyller ut saltet kan dette føre til sår mellom tredeputene i poten. Husk å fjerne isklumper fra potene om hunden har gått i løssnø. Ved å bruke potesokker på turen får ikke is satt seg i potene, og dermed minsker risikoen for at hunden blir sårbeint.