Ved snørekjøring etter fast løype, er det ingen problemer for de fleste hunder å være med på tur når gradestokken viser 20 minus. Avpass imidlertid turens lengde i slik kulde. 1 – 2 timer er nok.

En annen sak er når du skal jakte/trene/gå tur i løs snø utenfor løype, da må du ta helt andre forholdsregler. I slike tilfeller bør ikke minusgradene være flere enn 10-15, avkjøling fra både luft og snø vil kunne føre til nedkjøling og frostskader for hunden din. Særlig er patter hos tisper og testikler hos hannhunder utsatt for frost. Ved trening i løssnø i mer enn 10 minus bør hunden bruke "kondomdress". I løssnø og streng kulde er det som en generell regel enda viktigere å ikke gjøre turen for lang!

Husk varmedekken eller teppe til kaffepausen

Legges det inn en kaffepause på turen bør du ha med et varmedekken eller et teppe til den firbente, det er ikke behagelig selv for en pelskledd hund å legge seg i snøen – gjerne litt våt i pelsen, når det blir så kaldt som nevnt ovenfor!

Vann er viktig!

Vanntilgang er et problem under vintertrening, og hundens behov for vann er faktisk stort selv på denne årstiden. Ha med vannflaske i sekken, der vannet gjerne er blandet med for eksempel en klump våtfôr for å øke smakeligheten, så hindrer du at hunden får problemer med dehydrering.

Til slutt; det går utmerket an å jakte, trene og gå tur med hunden på vinterstid, det krever bare litt mer omtanke, arbeid og utstyr enn på sommer/høst!