0

5 smarte grilltips

Vi deler våre smarteste grilltips med deg! En gassgrill med tre brennere og to klaffebord kan i praksis erstatte hele kjøkkenet, enten du vil koke, steke eller rett og slett bare kose deg med en grillet pølse eller to.

Nærbilde av grillspyd på grill

En moderne gassgrill kan brukes til steking, grilling og som vanlig stekeovn. En grill med tre brennere, rist og plate kan brukes til all matlaging. Med de to klaffebordene på siden kan grillen erstatte hele kjøkkenet. Med en kokeplate på siden, har man absolutt alt man trenger.

5 smarte grilltips

  1. Husk romtemperatur på kjøttet - det gir et mye bedre resultat
  2. Pensle grillristen med litt olje før du legger på maten så unngår du unødvendig fastbrenning
  3. Bruk steketermometer!
  4. Ikke glem vedlikehold og husk å rengjøre brennere regelmessig. Skift slange ca. hvert 3. år og regulatoren ca hvert 8. år.
  5. Sette alle brennerne på fullt når grillingen er avsluttet. Da gjør grillen deler av rengjøringen selv. Bakterier dør nemlig ved 70 grader. Deretter tar du en grillbørste av messing og fjerner det som måtte være igjen av matrester på risten.

Husk å tenke sikkerhet!

Hvis det ikke kommer noen flamme - sjekk om det er mer gass igjen på flasken. Hvis du velger en komposittflaske er dette enkelt, da flasken er gjennomsiktig. Har du stål- eller aluminiumsflaske, må du veie flasken for å sjekke. (Det står preget på flasken hvor mye den veier tom.)

  • Se etter at regulatoren er festet riktig. Når den er i lås, skal du kunne løfte gassflasken ved kun å holde i trykkregulatoren.
  • Sjekk om du har åpnet ventilen på toppen av flasken.
  • Tenner du gassen med piezotenner, sjekk om den virker.
  • Forsøk eventuelt å tenne brenneren med fyrstikk – lykkes ikke dette, ta kontakt med nærmeste forhandler.

Kommentarer