0

Fem smarte grilltips

En gassgrill med tre brennere og to klaffebord kan i praksis erstatte hele kjøkkenet. Vi deler noen smarte og nyttige grilltips med deg.

Nærbilde av grillspyd på grill

Varmere og lysere kvelder er startskuddet for grillsesongen!

En moderne gassgrill kan brukes til steking, grilling og som stekeovn. En grill med tre brennere, rist og plate kan brukes til all matlaging, og med de to klaffebordene på siden kan grillen erstatte hele kjøkkenet. Har du i tillegg en kokeplate på siden, har du alt du trenger.

Fem tips til grilling med gassgrill

  • Husk romtemperatur på kjøttet - det gir et mye bedre resultat.
  • Pensle grillristen med litt olje før du legger på maten for å redusere fastbrenning.
  • Bruk steketermometer på større kjøttstykker.
  • Rengjør brennere regelmessig og skift slange hvert 3. år og regulatoren hvert 8. år.
  • Sett alle brennerne på fullt når grillingen er avsluttet. Da gjør grillen deler av rengjøringen selv. Bakterier dør nemlig ved 70 grader. Til slutt skrubber du vekk evt. matrester på risten med en grillbørste av messing.

Tenk sikkerhet ved grilling

Hvis du ikke får fyr på grillen må du sjekke om du er tom for gass. Med en komposittflaske er dette enkelt, da flasken er gjennomsiktig. Har du stål- eller aluminiumsflaske må du veie flasken. Det står preget på flasken hvor mye den veier tom.

Videre bør du sjekke:

  • At regulatoren er festet riktig. Når den er i lås skal du kunne løfte gassflasken ved kun å holde i trykkregulatoren.
  • Om du har åpnet ventilen på toppen av flasken.
  • At tenneren virker. Det skal komme en liten gnist i tilknytning til brenneren du forsøker å tenne.
  • Om du kan tenne med en fyrstikk. Det er da viktig å skru på gassen etter at fyrstikken er tent. Lykkes ikke dette bør du ta kontakt med nærmeste forhandler.

Kommentarer