Hos Felleskjøpet finner du myggfellen Mosquito Magnet, i variantene Pioneer, Executive, Patriot og Independence. Denne suger til seg mygg og knott, og sørger for at tusenvis av mygg går i myggfella hver uke.

Gjør grillkvelden myggfri

Myggfellen er redningen på sommerens myggplager. Hos Felleskjøpet finner du mygg- og knottfangere i flere størrelser. Maskinene er utviklet i USA og det er Noragent som importerer Mosquito Magnet til Norge, med Felleskjøpet som en av forhandlerne.

Hvordan virker myggfellen

Myggfellen virker slik at den lokker til seg og fanger mygg og knott. Kort fortalt sprer den en fargeløs og luktfri strøm av karbondioksid, altså det naturlige stoffet vi mennesker utånder, samt en etterligning av aromaen fra menneskets hud. Dette tiltrekker seg mygg, knott og andre blodsugende insekter. Når insektene kommer nærme nok maskinen suges de inn i et nett, som en støvsuger. Ved å fange hunninsekter - det er nemlig kun hunnen som suger blod, vil Mosquito Magnet begrense klekkingen og dermed redusere bestanden innen et definert område.

Mygg og knottproblemet blir nærmest borte

Myggen er veldig lokalt forankret. Den lever stort sett hele livet der den klekkes. Dette er et av grunnprinsippene for at myggfellen fungerer. Hadde myggen vært en nomade ville ikke maskinen klart å ta unna. Tipset er å la maskinen stå å gå kontinuerlig i 4-6 uker ett sted. Det vil da nærmest bli tomt for mygg i et udefinert område rundt maskinen, mens det kryr bare noen få hundre meter bortenfor. Flytt maskinen etter myggen gjennom hele sommeren. 

Bevis på at myggfellen virker

Noragent har målinger og bevis for at den minste maskinen fanger rundt en liter mygg i uken, mens de to største myggmaskinene fanger halvannen liter i uken. I en liter er det rundt 45 000 mygg.