Ingredienser

  • 2 kg små drueagurker
  • 1 dl salt pr. liter vann
  • 1 gren dillkroner

Eddiklake:

  • 13 dl vann
  • 1 liter eddik (7 prosent)
  • (1 fl sylteeddik)
  • 6 dl sukker
  • 2 ss salt
  • 2 ss hvite pepperkorn
  • 1 ts sennepspulver
  • 1 ts atamon 

Oppskriften tilsvarer to énliters sylteglass.

Slik gjør du: 

La agurkene ligge en halvtime i kaldt saltvann slik at eventuell jord og sand løser seg opp. Bytt vann og børst agurkene rene med myk børste. Skyll agurkene og dillen.

Legg agurkene på glass eller i krukke lagvis med dill.

Bland alle ingrediensene til laken, bortsett fra atamon, og kok opp laken. Bland eventuelt konserveringsmidlet i litt av den varme laken, og bland den så i resten.

Hell laken kokende varm over agurkene. Dekk glass eller krukke med lokk eller papir med en gang. Oppbevar agurkene mørkt og kjølig. Agurkene er klare til å spises etter 2-3 uker.