0

Gjødsel gir en grønn og frodig plen

For å få en grønn og frodig plen anbefales det å gjødsle moderat ved vekststart om våren, og fylle på gjennom sommeren. FK Hagegjødsel er godt egnet til plen og de fleste andre vekster du har i hagen!

Nærbilde av vått gress

Til gjødslingen anbefaler vi Felleskjøpet Hagegjødsel.

Når er det gunstigst å gjødsle?

Etter at snøen har smeltet bort, bakken har tørket opp og det begynner å grønnes på den luneste delen av hagen, er det gunstig å gjødsle første gang. Første gjødsling skal være moderat, 3-5 kg FK Hagegjødsel per 100 kvadratmeter. 5 kg brukes der graset fjernes ved klipping.

Moderat vårgjødsling med supplering utover sommeren

Tilfør gjødsla i flere omganger. Dette er spesielt viktig der graset fjernes. Gir du «hele matpakka» om våren blir resultatet svært sterk vekst de første ukene, og en sulten plen som får «høstpreg» allerede på ettersommeren. Om du derimot starter moderat og «fyller på» med gjødsel ca. hver 6. uke, legger du til rette for utvikling av en tett, pen og slitesterk plen. Reduser nå mengden til 2-3 kg FK Hagegjødsel (alternativt kalksalpeter) per 100 kvadratmeter. Siste gjødsling bør gjøres innen midten av august. I de deler av landet hvor høsten kommer tidlig settes grensen til slutten av juli.

FK Hagegjødsel, allsidig og anvendelig gjødsel til hagen

Felleskjøpet Hagegjødsel er ei klorfri gjødsel utviklet og produsert i Norge og godt tilpasset vårt klima og jordsmonn. Det er ikke nødvendig å bruke klorfri gjødsel til plen, men det er praktisk med kun ett gjødselslag.

  • FK Hagegjødsel kan du bruke til prydbusker og nyttevekster, og når du gjødsler plenen kan du gjødsle helt inntil alle frukttrær og bærbusker.
  • FK Hagegjødsel er godt egnet til plen, blomster, busker, frukttrær, prydtrær og grønnsakshager. Den inneholder 12% nitrogen, 4% fosfor og 18% kalium. I tillegg er den tilsatt aktuelle mikronæringsstoffer som plantene trenger.

Såvogn og håndsåer letter spredearbeidet

Hos Felleskjøpet får du kjøpt både såvogn  og håndsåer som kan brukes for å spre plenfrø, gjødsel og kalk. Det letter arbeidet og gir et jevnere og bedre resultat.

Hagegjødsel får du kjøpt på Felleskjøpet

Vi har butikker over hele landet. Finn Felleskjøpet nær deg.

Kommentarer