0

Gjødsel gir en grønn og frodig plen

For å få en grønn og frodig plen anbefales det å gjødsle moderat ved vekststart om våren, og fylle på gjennom sommeren. FK Hagegjødsel er godt egnet til plen og de fleste andre vekster du har i hagen!

Nærbilde av vått gress

For en sunn og frodig plen er korrekt bruk av gjødsel avgjørende. Gjødsling reduserer også faren for at mose, løvetann og annet ugress sprer seg.

Hvordan gjødsle plen

Når bør man gjødsle på våren?

Du kan gjødsle første gang etter at snøen har smeltet bort, bakken har tørket opp og det begynner å bli grønt på den luneste delen av hagen. Per 100 m2 kan du bruke 3-5 kg Felleskjøpet Hagegjødsel.

Følg med på værmeldingen: Det beste er å gjødsle rett før det regner. Gjødsel løses opp i vann, går ned i jorda og tas opp av røttene. Er det tørkeperiode, er det heller ikke stort behov for næring.

Når bør man gjødsle på sommeren?

Bruk 2-3 kg Felleskjøpet Hagegjødsel per 100 kvadratmeter ca. hver 6. uke. Det vil gi deg en slitesterk, grønn og tett plen, og du vil også få mindre problemer med mose.

Siste gjødsling gjøres i midten av august. I de deler av landet hvor høsten kommer tidlig gjøres siste gjødsling i slutten av juli.

Hvor mye gjødsel skal man bruke?

Alle vekster tåler Felleskjøpet Hagegjødsel, men hvor mye man skal bruke varierer fra plante til plante.

Bær

  • Jordbær: Ca 100 gram gjødsel per 10 meter
  • Bringebær: Ca 300 gram gjødsel per 10 meter

Busker og frukttrær

  • Bærbusker: Ca. 150 gram gjødsel per busk
  • Frukttrær: Ca. 150 gram gjødsel per tre

Strø gjødselen utover bakken på et område som er like stort som det greinene dekker - røttene breier seg nemlig omtrent like mye som greinene. Til unge trær og busker kan mengden gjødsel halveres.

Poteter og grønt

  • Poteter og grønnsaker: Ca. 1 kg gjødsel per 10 m2

Gjødsle før du sår eller planter.

Planter i barkdekkede bed

  • Gjødsle samlet og punktvis med 3-4 doser per plante.

Ikke strø gjødselen tynt utover barken, fordi det vil gjøre at barken brytes raskere ned og forhindre plantene dine i å få tak i næringen.

FK Hagegjødsel, allsidig og anvendelig gjødsel til hagen

Felleskjøpet Hagegjødsel er en klorfri gjødsel utviklet og produsert i Norge. Den er derfor godt tilpasset vårt klima og jordsmonn. Det er ikke nødvendig å bruke klorfri gjødsel til plen, men det er praktisk med kun ett gjødselslag.

  • Felleskjøpet Hagegjødsel kan du bruke til prydbusker og nyttevekster, og når du gjødsler plenen kan du gjødsle helt inntil alle frukttrær og bærbusker.
  • Felleskjøpet Hagegjødsel er godt egnet til plen, blomster, busker, frukttrær, prydtrær og grønnsakshager. Den inneholder 12% nitrogen, 4% fosfor og 18% kalium. I tillegg er den tilsatt aktuelle mikronæringsstoffer som plantene trenger.

Såvogn og håndsåer letter spredearbeidet

Hos Felleskjøpet får du kjøpt både såvogn og håndsåer som kan brukes for å spre plenfrø, gjødsel og kalk. Det letter arbeidet og gir et jevnere og bedre resultat.

Riktig oppbevaring av gjødsel

Gjødsel skal ikke oppbevares i en fuktig garasje. Da ruster nemlig sykler, redskaper og andre metallgjenstander. Finn en tørr og god lagerplass til gjødsla, og pass på at den står tørt og er godt tildekket. Det bør være fritt for stein og skarpe gjenstander: Ved å unngå skade på sekkene unngås fukt med klumpete gjødsel som resultat. Best lagringsforhold for gjødsel er i en tørr bod.

Kommentarer