0

Grillen gjør pizzaen ekstra sprø

Visste du at du kan steke pizza på grillen? Alt du trenger er en pizzastein eller -form og et lokk.

Med en pizzastein kan du lage middag fra grillen, og gjerne toppe med urter rett fra hagen.

Få ting smaker bedre enn en skikkelig saftig pizza med knasende sprø bunn. Steker du den på grillen, får du smaken av sommer på kjøpet.

En grill kan nemlig gi deg et like godt resultat som en vedfyrt pizzaovn. Kombinasjonen av en grill med lokk og en pizzastein gir deg den gode varmen du trenger for å få en skikkelig sprø bunn og deilig, boblende topping.

Varm opp steinen gradvis

Sett grillen på maks varme 20–30 minutter før du skal grille.

Sjekk at pizzasteinen tåler et opphold på grillen, og husk at den må varmes opp gradvis. Derfor bør du legge den på grillen med en gang du har fyrt opp. Legger du en kald stein på en glovarm grill, kan den sprekke.

Få hjelp av bakepapir

For å gjøre det lettest mulig å flytte pizzadeigen over på grillen, kan du legge deigen og dandere toppingen oppå en stor pizzaspade drysset med semulegryn for å unngå at deigen setter seg fast.

Du kan også jukse med bakepapir. Kjevle deigen tynn oppå bakepapirkledt stekebrett før du har på fyllet. Når steinen er varm, bruker du bakepapiret til å dra deigen over på steinen. Lukk lokket med det samme for å holde på varmen. Etter noen minutter kan du åpne lokket og nappe av bake­papiret, så pizzaen får steke ferdig rett på steinen.

Du får neppe en gyllen topp av å steke pizza på grillen, så trikset for å sjekke om den er ferdig, er å se om undersiden er jevnt stekt.

 

Slik gjør du det:

  • Lag deigen, eller kjøp ferdig tynn pizzabunn i butikken.
  • Legg pizzasteiene på grillen, sett grillen på maks varme.
  • Gjør klar deigen med de ingrediensene du selv ønsker. Først tomatsaus, deretter ost og til slutt det du ønsker som topping.
  • Legg pizzaen på den varme steinen i grillen.
  • Etter ca. 6-8 minutter er den klar. Se eventuelt under om bunnen er sprø. Her er det du selv som bestemmer hvor sprø den skal være.
  • Ta ut av grillen med pizza­spade, del opp og nyt!

 

 

Ny grill? Se vårt store utvalg her. 

Kommentarer