0

Kjøkkenhage - slik kommer du raskt i gang!

Med enkle grep kan du lage din egen kjøkkenhage. Her er alt du trenger for å komme i gang! Nytelsen du får fra hjemmedyrket salat, tomater og andre grønnsaker fra egen hage... den kan vanskelig beskrives.

Tomatplanter til kjøkkenhagen i vekst i potter

Tomatplanter er flotte å ha i kjøkkenhagen

Drømmer også du om å kunne nyte hjemmedyrket salat, tomater og andre grønnsaker fra egen kjøkkenhage? Dette er en trend som virkelig er i vekst. Vi nyter det gode livet i kjøkkenhagen, med pallekarmer som dykningsbed, og på 1-2-3 kan du høste grønnsaker fra din egen hage og nyte sammen med sommerens grillmat.

Anbefalt startutstyr til ditt kjøkkenhageprosjekt:

  • Jord- husk nok jord! Jorden vil synke sammen med vanning og komprimering.
  • Spesialgjødsel til kjøkkenhage. Husk 1 pose spesialgjødsel pr. pose med "Jord - til alle behov".
  • Frø - et lurt tips er å dyrke det du liker. Det er jo hyggelig å nyte det man høster inn fra kjøkkenhagen. Følg dyrkningråd på baksiden av frøposen. 
  • Planter. Noen ganger kan det være greit å kjøpe ferdige planter slik at man raskere kan nyte de hjemmedyrkede godsakene.
  • Pallekarmer er enkle å montere, og kan bygges i høyden. Perfekt for å komme raskt i gang.

Husk at ulike planter og frø trenger ulike vekstforhold. Og selvfølgelig riktig vanning. Spør gjerne oss om råd hvis det er noe du lurer på.

Se også videoserien med vår gartner Steven Stiberg Long - som gir deg tips og triks for å komme igang med kjøkkenhagen på 1,2,3! 

Utålmodig etter å komme igang? 

Kupollokket gjør at du kan utvide sesongen ved å starte tidlig på våren og gir lang høstetid. Lokket åpnes og lukkes automatisk etter temperaturen ved hjelp av bivoks. Denne finnes i både sort og grått og du kan velge mellom 60x80cm og 80x120cm.

Kjøkkenhagetips

Så salat i rader, med tre ukers mellomrom, så har du frisk salat gjennom hele sesongen.

Kommentarer