Maur har de senere årene blitt et helårsproblem i Norge. Årsaken til dette er utstrakt bruk av varmekabler i norske hjem. Når det blir kaldt, trekker maurene inn i huset og lever i platene under gulvet.

Felleskjøpet fører flere ulike produkter for maurbekjempelse. Dette er midler som enten strøs eller vannes ut – foruten maurlokkeboksen.

Bli kvitt maur innendørs

Maurlokkeboksen er mest effektiv for dem som er plaget av maur innendørs. Siden det aktive stoffet som dreper mauren er stengt inne i maurlokkeboksen er det ikke fare for at barn eller dyr kan få dette i seg.

Bli kvitt maur utendørs

Strømidler eller vannemidler brukes utendørs. Typiske steder hvor mauren trives er langs mur, under terrassen eller i sanden under hellene. Hvis man ikke har barn eller kjæledyr anbefales det å bruke strøpulver på disse stedene. Fordelen med vannemidlene er at de trekker ned i bakken og virker på maurarter som har reir under bakken. Behandlingen må gjentas flere ganger for at de skal ha effekt.

Hvis man vet hvor selve maurtua eller reiret er og har tilgang til den, kan man bruke granulat. Dette legger man rett i maurtua, og da blir man kvitt maurproblemene.