0

Slik fjerner du mose i plen

De fleste ønsker seg en grønn og frodig plen hvor mose er en sagablott og gresset dominerer. Følg tipsene i denne artikkelen og du kan bli vinneren av mosekrigen.

Følg tipsene i artikkelen for en plen uten mose.

Hovedpoenget i mosekrigen er å gi gresset fordeler i konkurransen med mosen. Mose klarer seg med mindre lys enn gress, det kan derfor være greit å fjerne høye trær og mye busker.

Gjødsel og kalk bidrar til mindre mose

Mose kan være et tegn på for lav pH-verdi. Kalk fjerner ikke mosen, men gir gresset bedre vekstbetingelser.

Gjødsel kan også styrke gresset, som igjen fortrenger mosen. En liten mengde fire ganger i løpet av sesongen er langt bedre enn en stor mengde om våren. Jevn tilførsel av næring gir også jevnere vekst og mindre avklipp.

Ikke klipp plenen for kort

Har du et moseproblem bør du la gresset være høyere enn fire centimeter hele sesongen. En moseriver eller vertikalskjærer lufter plenen samtidig som den river opp mosen fra underlaget. Maskinen skal brukes i mai - juni når plenen er i god vekst.

Produkter for mosefjerning

Om våren kan du også strø ut eller sprøyte med mosefjerner. Trim Plenrens og Trim Mosefjerner er midler som er beregnet for dette. Mosen vil bli svart og du kan rake den vekk. Så gress der det er store glipper i plenen. Om høsten bør alt løst på plenen rakes vekk, da løv og gress kan forårsake soppskader under vinteren.

Her finner du Felleskjøpet nær deg.

Kommentarer