Ingredienser

  • 1 kg sylteløk eller annen type småløk
  • 2 kinesiske hvitløk (solo)
  • 5–6 kvister frisk timian
  • 1 rød chili
  • 1 dl eplecider
  • 13 dl eplecidereddik
  • 5 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 1 stjerneanis
  • 10 hvite pepperkorn
  • 1/2 ts salt

Slik gjør du:

Ha løken i kokende vann. Hell av vannet, og skyll løken i kaldt vann. Skrell dem. Skrell og del hvitløkene i skiver. Del chilien, fjern kjernene og kutt den i tynne strimler. Bland eplecider, eplecidereddik, sukker og krydder i en kasserolle, og kok opp. Skum av. Legg løken lagvis med hvitløk, timian og chili på varme, rene glass. Hell på den varme laken. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. La det stå en uke før det spises.

Oppskriften er hentet fra www.dansukker.no