0

Velg riktig frøblanding når du sår plen

Felleskjøpets butikker selger den egenproduserte plenfrøserien SPIRE. Frøblandingene er sammensatt av gressarter og -sorter tilpasset norske forhold. Velg frøblandingen som gir deg en plen tilpasset ditt behov.

Forside på eske med Villa frøblanding. Foto.

Valg av plenfrø i forhold til forventinger til bruk:

 Hvilken frøtype passer for deg? Les mer om våre frø her.

Plenfrø til privathager med normal slitasje

SPIRE plenfrø Villa er det beste alternativet i de fleste privathager med normal slitasje. SPIRE plenfrø Villa gir en finbladet, kortvokst og elegant plen som krever relativt lite gjødsling og vanning. Blandingen trives på de fleste jordarter og tåler også skygge og tørre vekstforhold.

Slik sår du ny plen - steg for steg.

Plenfrø til plener for lek og sportslig aktivitet

SPIRE plenfrø Sport gir en plen som egner seg for slitasje i form av lek og sportslige aktiviteter. Ved hyppig klipping, gjødsling og vanning gir frøblandingen en slitesterk og robust plen.

Har du problemer med mose i plenen?

Plenfrø til naturtomter og lignende

SPIRE frøblanding Natur er en tørkesterk og nøysom frøblanding som inneholder ulike gressarter, samt innslag av hvitkløver og tiriltunge. SPIRE frøblanding Natur er velegnet til naturtomter, skråninger og til reparasjon i den naturlige vegetasjonen. Blandingen krever lite vedlikehold, og egner seg godt på næringsfattig jord.

Plenfrø til plener med vanskelige lysforhold

SPIRE Plenfrø Skygge er spesialkomponert for areal der lysforholdene er vanskelige slik som under busker og trær. Sølvbunke kombinerer god slitestyrke med skyggetoleranse og utgjør en betydelig andel av blandingen. SPIRE Plenfrø Skygge krever regelmessig gjødsling, vanning og klipping for å gi en jevn overflate uten tuedanning.

Plenfrø til reparasjon av plen

SPIRE Plenfrø Reparasjon er en frøblanding som har et høyt innhold av raigress, noe som gjør at den spirer og etablerer seg meget raskt. Blandingen er spesielt egnet til reparasjon av gressområder som er slitt eller ødelagt av klimaet.

Du får kjøpt alle typene SPIRE plenfrø på Felleskjøpet. Plenfrø får du ikke kjøpt i nettbutikken, kun hos din nærmeste Felleskjøpet-butikk.

Slik sår du ny plen - steg for steg av Felleskjøpet Slik sår du ny plen - steg for steg

Når man skal så plen er grunnarbeidet viktig. Jorden må bearbeides og ugress bør fjernes før du sår plen. Følg fremgangsmåten i denne artikkelen når du skal så plen. ... Les mer

Kommentarer