0

Velg riktig gressklipper til ditt behov

Valg av gressklipper avhenger av en rekke elementer, som størrelse på gressplen, budsjett og tid til klipping. Vi ser nærmere på forskjellige gressklippere for å gjøre valget enklere.

Mann med gressklipper

Det finnes ingen fasitsvar for valg av gressklipper. Ikke overraskende er mange opptatt av å forenkle selve klippejobben og få et godt sluttresultat. Og det finnes mange alternativer.

Hva slags gressklipper bør du velge?

Har du en liten, til middels stor og flat gressplen på opptil 250 m² vil en batteridrevet klipper være tilstrekkelig. Elektriske alternativer finnes også, men for mange er strømkabelen upraktisk.

Gressplener på 250 – 700 m² setter større krav til ytelse og kapasitet, og det vil være fornuftig å se på bensindrevne klippere eller små robotklippere. Bensindrevne gressklippere får du med og uten hjuldrift. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

Robotklippere er i vinden og egner seg for plenareal fra 300 m² og oppover. De takler også varierende terreng. Plentraktor bør vurderes når du har flere mål med gressplen å klippe.

Alle alternativene avhenger av flere kriterier. Pris er avgjørende for mange, og i de fleste tilfeller øker prisen i takt med plenstørrelse, ønsker og behov.

Er robotklipper noe for deg?

Ønsker du å gjøre minimal innsats med gressplenen og oppnå et godt resultat er robotgressklipper løsningen for deg. En robotklipper vil frigjøre tid og holde gressplenen din strøken hele sesongen. Klipperen programmeres enkelt med dager og tider for klipping, og takler gressplener opptil 5000 m² og kupert terreng.

Før du velger robotklipper bør du gjøre flere vurderinger, som størrelse på gressplen, terreng, budsjett, og andre faktorer av betydning for ditt behov. Et tips er å lage en plantegning av hagen din med eventuelle hindringer, som trær, sandkasse, planter, skråninger, med mer, og målsette denne etter beste evne. Da blir det lettere å velge rett modell eller få veiledning til rett modell i våre butikker.

Alle robotklippere er bioklippere. Enkelt fortalt betyr det at du ikke trenger å rake plenen, samtidig som det avklipte gresset fungerer som gjødsel.

Robotklippere fra Robomow og Viking iMow har også støtsensor, veltesensor, tastesperre/barnesikring og tyverisikring som sikkerhetsfunksjoner.

Se vårt utvalg robotklippere 

Les også Stihl/Viking sine råd for hvordan du tar hensyn til pinnsvin.

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Tradisjonelle gressklippere har hovedsakelig tre klippemetoder – oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av tid til klipping, plenstørrelse og ønsket resultat.

  • Med oppsamler samles det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, men du må tømme beholderen.
  • Med sideutkast legges avklipt gress igjen på plenen, og du bør rake for å få et rent og ryddig resultat.
  • Med bioklipp finkuttes gresset og fungerer som gjødsling. Du slipper kompostering og sparer tid på plenholdet.

Se vårt store utvalg gressklippere.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.

Robotklippere

Kommentarer