0

Velg riktig gressklipper til ditt behov

Valg av gressklipper avhenger av en rekke elementer, som størrelse på plen, budsjett og tid til klipping. Vi ser nærmere på forskjellige gressklippere for å gjøre valget enklere.

Mann med gressklipper

Det finnes ingen fasitsvar for valg av gressklipper. Har du mye tid og stor fysisk kapasitet klarer du å klippe de fleste gressplener med en god gammeldags sylinderklipper. Ønsker du derimot å forenkle jobben finnes det mange forskjellige alternativer.

Hva slags gressklipper bør du velge?

Har du en liten, til middels stor og flat gressplen på opptil 250 m² vil en batteridrevet klipper være tilstrekkelig. Elektriske alternativer finnes også, men for mange er strømkabelen upraktisk.

Gressplener på 250 – 700 m² setter større krav til ytelse og kapasitet, og det vil være fornuftig å se på bensindrevne klippere eller små robotklippere. Bensindrevne gressklippere får du med og uten hjuldrift. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

For plenarealer over dette, og med varierende terreng kan robotklipper eller plentraktor vurderes.

Alle alternativene avhenger av flere kriterier. Pris er avgjørende for mange, og i de fleste tilfeller øker prisen i takt med plenstørrelse, ønsker og behov.

Er robotklipper noe for deg?

Ønsker du å gjøre minimal innsats i hagen og oppnå et godt resultat er robotgressklipper løsningen for deg. En robotklipper vil frigjøre tid og holde gressplenen din strøken hele sesongen uten særlig innsats. Klipperen programmeres enkelt og takler gressplener fra 250 – 5000 m² og kupert terreng.

Men før du velger robotklipper bør du tenke på ditt behov. Det vil si størrelse på gressplen og budsjett. Et tips er å lage en plantegning av hagen din med eventuelle trær, sandkasse, planter, skråninger og lignende og målsette denne etter beste evne. Da blir det lettere å velge rett modell eller få veiledning til rett modell hos forhandler.

Alle robotklippere er bioklippere. Enkelt fortalt betyr at du ikke trenger å rake plenen. Du bestemmer selv dager og tidspunkter for klipping.

Robotklippere fra Robomow og Viking iMow har også støtsensor, veltesensor, tastesperre og tyverisikring som sikkerhetsfunksjoner.

Se vårt utvalg robotklippere 

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Tradisjonelle gressklippere har hovedsakelig tre klippemetoder – oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av tid til klipping, plenstørrelse og ønsket resultat.

  • Med oppsamler samles det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, men du må tømme beholderen ofte.
  • Med sideutkast legges avklipt gress igjen på plenen, og du må rake for å få et rent og ryddig resultat.
  • Med bioklipp finkuttes gresset og fungerer som gjødsling. Du slipper kompostering og sparer tid på plenholdet.

Se vårt store utvalg gressklippere.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.

Kommentarer