0

Velg riktig gressklipper til ditt behov

Det finnes mange ulike typer gressklippere. Har du en pynteplen eller en bruksplen som må tåle ballspill? Har du lite tid og ønsker deg en robotklipper som gjør jobben selv? Når du skal velge gressklipper er dette noen av spørsmålene å stille seg selv.

Her ser vi på nærmere på de forskjellige typene gressklippere som finnes på markedet i dag. Gjør deg opp en mening om hva du har behov for før du kjøper.

Hagestørrelse avgjørende for valg av gressklipper

Noen har en ”hageflekk”, mens andre har flere mål. Størrelsen på plenen er avgjørende for hvilken gressklipper du bør velge. For noen vil en enkel, batteri- eller nettdrevet gressklipper være nok, mens for kravstore plener kan større modeller med plass til sjåfør være et godt valg. Eller kanskje din plen egner seg for en robotklipper som gjør jobben helt på egenhånd?

Gressklipper med eller uten fremdrift - eller robotklipper?

For deg som har en liten og flat hage, der du enkelt rekker over hele plenen med ledning fra stikkontakt, anbefales enten en kant/håndklipper eller en enkel elektrisk gressklipper.

Går vi litt opp i hagestørrelse, passer det bedre med en bensindreven gressklipper. Her har du valget mellom gressklippere med eller uten drift på hjulene. Dersom gressteppet er flatt og lett tilgjengelig, klarer du deg gjerne med typen du skyver foran deg. Men kommer du opp på større flater som gjerne også er litt kuperte, kan det være lurt å investere i en med drift på hjulene.

Hvis hagen din har mange bed og prydbusker bør du velge en gressklipper som er enkel å manøvrere. Praktiske momenter er også viktig: Hvis du ofte må endre klippehøyde er det viktig at innstillingen på gressklipperen kan skje raskt og enkelt. Det er også viktig at gressklipperen er lett å starte. Det enkleste er el-start, der du bare trenger å vri om nøkkelen.

Er robotklipper noe for deg?

Ønsker du å gjøre minimal innsats i hagen kan en robotgressklipper være løsningen for deg. En robotklipper vil først og fremst gi deg mer fritid. Tid til å gjøre andre ting som du må gjøre eller rett og slett vil gjøre. Klipperen ordner plenen og holder den strøken hele sesongen uten at du skal ofre den en tanke. Programmeringen av klipperen er såre enkel, og dagens moderne robotklippere takler både store plener og kupert terreng uten problemer.

Men før du velger klipper kan det være greit å tenke på ditt behov. Det vil si størrelse på plenen og hvor mye du vil investere. Lag gjerne en liten tegning av hagen din (sett ovenfra) der du tegner inn eventuelle trær, sandkasse, planter og skråninger. Da blir det lettere å velge rett modell.

Robotklippere er bioklippere som enkelt fortalt betyr at du kan glemme raking av gress. Du bestemmer selv når den skal klippe til hvilken tid og hvilken dag. Blir det enklere?

Og hvis du fortsatt er usikker, så kan det kort nevnes at sikkerheten står i høysetet. Våre robotklippere har både støtsensor, veltesensor, tastesperre og tyverisikring for å nevne noe. Klipperen finner selv ut hvor lang tid den trenger for å klippe hele plenen din.

Se vårt utvalg robotklippere 

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Det er hovedsaklig tre metoder for oppsamling og kutting av gress. Hvilken som er best for deg avhenger både av størrelsen på plenen og ditt ambisjonsnivå med hagearbediet.

  1. En gressklipper med oppsamler samler det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Ved å bruke en maskin med oppsamler, slipper du å rake, og plenen blir ryddig og pen. Ikke la gresset vokse for lenge mellom hvert klipp, da må oppsamleren tømmes ofte i løpet av klippingen. En klipper med oppsamler egner seg godt som løvsamler om høsten.
  2. Gressklippere med sideutkast kaster gresset ut på plenen igjen, og du må rake manuelt for å få et pent resultat.
  3. Gressklippere med bioklipp gir den beste plenen. Denne teknikken medfører at gresset finhakkes og legger seg som gjødsling på jordnivå. Dermed slipper du å ha et oppsamlingssted/ kompostbinge for gresset, og du sparer tid i forhold til å bruke en klipper med oppsamler. Ikke minst bruker du mindre tid på plenholdet!

Se vårt store utvalg gressklippere.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.

Kommentarer