0

FORMEL mestrer utfordringene med lite grovfôr

I Felleskjøpet er målet vårt å bidra til å opprettholde så høg produksjon som mulig, også i en vinter med lite grovfôr. Vi er opptatt av din produksjon. I Felleskjøpet har vi landets fremste fôrutviklingsmiljø, noe siste års avdråttsliste viser ved at 83% av besetningene med høgest ytelse bruker FORMEL.

I år må mange fôre med mindre grovfôr enn normalt. Vi har flere FORMEL blandinger som hjelper å opprettholde produksjonen din også med grovfôrmengder helt ned på 50% av det normale*. Våre fôr- og fôringsråd er prøvd i praksis og våre kunder kan bekrefte at dette fungerer. For å lykkes må gamle fôrplaner legges vekk og den kommende sesongens fôring må planlegges nøye.

  • For grovfôrmengder inntil 25% under normalen* øk mengdene med eksisterende FORMEL blanding for å kompensere for energi og protein
  • For grovfôrmengder fra 35 – 50% av normalen* anbefaler vi å bruke en FORMEL spesialblanding med høgt innhold av fiber

Når du har fått totaloversikt over tilgjengelige fôrmengder for vinteren, vil våre salgs- og fagkonsulenter hjelpe deg med å sette opp din individuelle fôrplan. Se eksempler på noen FORMEL fôrplaner for ulike grovfôrnivåer på våre nettsider slik at du kan komme i gang med å spare grovfôr:

FORMEL fôrplan for restriktiv fôring med grovfôr til ammeku og okser

Mer info kan du også finne på våre sider for kraftfôr.


* i kg tørrstoff

 

Les også:

Berging av halm til fôr av Felleskjøpet Berging av halm til fôr

Tørke over store deler av landet medfører lave avlinger og mangel på grovfôr. Ofte er mangelen på grovfôr mer lokal, slik at grovfôr fra andre landsdeler, eller fra våre naboland er tilstrekkelig til å løse problemene. ... Les mer

Legg til snarvei på hjemskjerm?