I det siste har det vært mye fokus på roesnitter som fôrtilskudd til gris. FORMAT Fødsel inneholder mye roesnitter, men har i tillegg ytterligere elementer som er viktige for purka i slutten av drektighetsperioden.

Roesnitter

Roesnitter har høgt innhold av fiber/trevler, og dette gir god struktur til mage/tarm. Roesnitter har også stor evne til å trekke til seg væske, og når roene sveller i fordøyelseskanalen gir det metthetsfølelse til grisene. Roesnitter vil enten det tilføres direkte i kraftfôret eller som tilskudd kunne dempe aggresjon, påvirke råmjølkkvaliteten i positiv retning og hindre forstoppelse hos purker i forbindelse med grising.

FORMAT Fødsel

FORMAT Fødsel inneholder en betydelig mengde med roesnitter, men dette tilskuddsfôret har flere egenskaper enn bare å være en viktig fiberkilde. For purker som går på drektighetsfôr, vil et innslag på f.eks. 1,5 kg FORMAT Fødsel pr. dag (som erstatning for tilsvarende mengde drektighetsfôr) bety en viss opptrapping av protein, som er gunstig i den perioden som fostertilveksten er på det høgeste. I tillegg vil den gunstige sammensetningen av mineraler bidra til økt råmelkproduksjon.

Roesnitter til slaktegris

Roesnitter kan også være aktuelt å gi til slaktegris. Det rapporteres om mer urolige griser for tiden, og økte problemer med halebiting. I slike tilfeller kan det være verd å prøve å gi grisene et tilskudd med roesnitter. Roesnitter kan også være gunstig for slaktegris på appetittfôring i siste uker før slakting, særlig der appetitten er stor og kjøttprosenten er låg.

Varenummer:

FORMAT Fødsel, storsekk FKnr: 10856
FORMAT Fødsel, småsekk  FKnr: 10857
FK Betfôr, storsekk FKnr: 12129
FK Betfôr småsekk FKnr: 10625

FORMAT Fødsel i storsekk selges til bulkpris. Dvs. at vi ikke tar noe tillegg for storsekken.

Dersom du har spørsmål om kraftfôr og fôring er din lokale fagkonsulent tilgjengelig for spørsmål.