Prisen er 1730,- inkl frakt per rundball. Nabosamarbeid om kjøp er nå mulig.

Tørkesommeren 2018 ble utfordrende med reduserte avlinger og økt bruk av kraftfôr for å holde oppe dyretallet. Mjølkeproduksjonen viser rekordresultater så langt, med rekord i både mjølkeytelse og fett,- og proteininnhold i mjølka. Vi er nå omtrent midtveis i innefôringsperioden. Mange ser at grovfôrmengdene er lågere enn behovet, selv med redusert grovfôrtildeling. For de som ser at fôrlageret er for lite, vil vi derfor anbefale å bestille seg Islands-fôr nå. Det er ingen grunn til å vente med å bestille, da prisene ikke blir lågere utover våren. Grovfôrlageret bør disponeres fram til juli slik at 1.slåtten er i hus, og at fôret er godt konservert før en starter å gi dette til husdyra.

Kvalitet på Islandsfôret

Kvaliteten på Islandsfôret holder generelt god kvalitet. Tabellen nedenfor viser gjennomsnittlig innhold i Islandsfôret.

TS innhold*

58,4 %

Vekt*

583 kg

Energiinnhold*

0,864FEm/Kg TS

Pris*

5,90 per FEm

Kg TS per rundball*

340 kg TS

*= Gjennomsnitt i de første 5 leveransene (25 000 rundballer)

Hvordan bestiller jeg Islandsfôr?

Det enkleste er å ringe Kundetjenesten på 72 50 50 50. Du kan også legge inn bestillingen på Min gård. Leveransene vil skje løpende. Vi har stor pågang på islandsfôr, og under 9000 rundballer igjen. Det er førstemann til mølla ift. å sikre seg mot vårknipa.

Hvordan fungerer leveransene?

Grovfôret kommer med vogntog uten kran. Kjøper må selv foreta avlasting. Rundballene ligger med to i høyden med flatsiden ned. Bruk av rundballklype er anbefalt. Normalt kjøres ca. 40 rundballer per vogntog, men enkelte biler tar kun 36-38 rundballer. Du faktureres selvsagt kun for det antallet som leveres. Du vil bli oppringt ca. 1 døgn i forkant av leveringen.

Tilgang på grovfôranalyser

Vi har tatt ut mange grovfôranalyser per båtlevering. Rundballene er merket med leverandørnummer. Ved å kontakte din fagkonsulent på kraftfôr når grovfôret er levert, sender fagkonsulenten over analyser til deg på e-post.

Nabosamarbeid

Prisen er 1730,- NOK + mva per rundball inkludert frakt, ved bestilling av fullt vogntog. Vi kan også dele opp faktura mellom naboer hvis en ønsker å samarbeide om kjøp av Islands-fôr. Ved nabosamarbeid gjelder avlasting av fullt vogntog på én leveringsadresse.

Ordne egen transport

Det er mulig å organisere henting og transport av rundballer selv. Prisen for henting av rundballer på kai (Moss eller Vestnes) er 1550 kr/stk + mva. Kontakt Kundetjenesten på 72 50 50 50 for å legge inn ordre.

Reklamasjon

Vi forventer at fôret skal holde normalt god kvalitet. Skulle det være kvalitetsavvik som gir grunn til reklamasjon, skal du kontakte din lokale fagkonsulent på kraftfôr. Det skal være trygt for deg som kunde å kjøpe Islands-fôr.

Grovfôr til hest

Felleskjøpet har også tatt inn noe grovfôr som er dyrket med tanke på hest. Fôret har et høyere tørrstoffinnhold og lavere proteininnhold enn fôret til storfe. For mer info om pris og leveringsbetingelser, kontakt vår kundetjeneste. Les mer her.