Bålpanne skaper stemning året rundt. Den lyser opp og varmer det blåhvite vinterteppet i vintermånedene. Bålpanna er dessuten et vakkert og estetisk element i sommerhagen, og et perfekt samlingspunkt på terassen på hytta om høsten.

Bålpannen kan settes der dere ønsker å ha den, avhengig av hvor solen skinner og hvilken retning vinden tar. Både bålpanne og fyrfat kan brukes med grillrist og kull, eller med ved.

Felleskjøpet har et stort utvalg bålpanner, fyrfat og utstyr fra Espegaard.

Mashmallows, popcorn eller bålkaffe?

Pølser eller mashmallows på spyd i det store barneselskapet er alltid en suksess. Investerer du i en bålpanne og en tilhørende popcorngryte, kan barna kose seg med snacks utover kvelden; en sikker vinner! Gnistfangeren reduserer gnistspruten til et minimum. Lokket beskytter panna mot vær og vind. På stekehellen kan du lage alt fra pannekaker til egg og flesk. Teleskopiske grillspyd er både morsomt og praktisk. Med avlastningsbord i eik kan du sette fra deg mat og annet. Vi har også utstyr som passer til opphengskjettingen. Og husk – ingen kaffe smaker som bålkaffe!

Fyrfat

En variant til bålpannen er fyrfatet. Et fyrfat er vår mest portable bålpanne, og i tillegg til å være praktisk er det et stilrent og moderne ildsted. Fyrfatene finnes i to varianter: 60 eller 80 cm i diameter. Invitér vennene til stor sommerfest, kollegaene på grillparty, naboene til selskap i det grønne hagerommet eller samle familien til middagskos en søndag. Det er kun fantasien som setter grenser.

Sikrere bålfyring

Bålpannen sørger for sikrere bålfyring. Føttene reguleres lett etter underlaget, slik at bålpannen står stødig uansett underlag. Under pannen er det et smart oppsamlingskar for fett, aske og glør. Gnistfangeren beskytter nysgjerrige barnehender mot flammene og omgivelsene mot brann. Espegard Bålpanne er et sikrere ildsted som kan brukes til alle årstider, uten å skade underlaget. Espegard Fyrfat har et eget varmeskjold, som henger under fyrfatet.

Vedlikehold av bålpannen

Bålpannen er utsatt for vær og vind. Vår bålpanne er av meget høy kvalitet – et godt produkt fortjener likevel et godt vedlikehold. Espegard Bålpanneolje hjelper deg med å holde bålpannen flott, og den får lengre levetid. Bruk oljen på avlastningsbordet for å beholde den flotte eikefargen, og smør gjerne selve pannen også. Ved å bruke lokket beskytter du selve bålpannen når den ikke er i bruk.

En bålpanne kan stå ute hele året, men kan også tømmes for aske og oppbevares i bod eller garasje når den ikke er i bruk. 

Vi ønsker dere en flott uteopplevelse!