0

FORMEL Mysli Start - kanskje markedets beste kalvekraftfôr

Felleskjøpet relanserer FORMEL Mysli Start, et nytt og spennende kraftfôr til kalv, lam og kje.

Kraftfôr FORMEL Mysli Start. Foto.

Kalven er selve grunnlaget i mjølke,- og kjøttproduksjonen, og helt avgjørende for økonomien. Alt for mange bruker fortsatt ku-kraftfôr til kalven, men det er ikke optimalt for den unge drøvtyggeren.

Grynstruktur

FORMEL Mysli start har en grynstruktur som vekker nysgjerrigheten til unge drøvtyggere. Sammen med en svært god smakelighet gir dette et tidlig og høyt opptak av kraftfôr, som er viktig for utvikling av drøvtyggerfunksjonen og tilveksten til kalv, lam og kje. En god start i oppdrettet er avgjørende for både helse, velferd og økonomi i mjølke,- og kjøttproduksjonen.

Husk drikkevann

Allerede den første leveuken, etter råmjølksperioden, anbefaler vi å introdusere drøvtyggeren for FORMEL Mysli Start. Husk å alltid ha tilstrekkelig med friskt drikkevann tilgjengelig. Kraftfôr er tørt, og et høyt opptak samt en god omdanning i vomma krever tilgang på vann. Et godt og smaksrikt grovfôr er også viktig for den unge drøvtyggeren, og her er spesielt gjæringskvaliteten viktig. Velg gjerne et surfôr med høy tørrstoffprosent (over 30 % TS) eller velberget høy.

Unik produksjonsprosess

FORMEL Mysli Start produseres på Felleskjøpets fabrikk i Trondheim, hvor det finnes et helt spesielt produksjonsutstyr for valsing og mikronisering (sterk varmebehandling) av bygg og mais. Etter produksjon forsegles kalvefôret i 25 kg sekker for transport ut til kunder i hele landet. For å bevare den gode smaken på kraftfôret anbefaler vi å hele tiden holde sekken lukket, samt utenfor fjøsmiljøet. FORMEL Mysli Start kan brukes i fri tilgang, og frem til drøvtyggeren er 8 uker gammel.

Gi drøvtyggeren den optimale starten, prøv FORMEL Mysli Start du også!

Dersom du har spørsmål om kraftfôr og fôring er din lokale fagkonsulent tilgjengelig for spørsmål.

Kommentarer