0

Felleskjøpets Halmformidling

Velkommen til Felleskjøpets halmformidling – en gratis tjeneste for å formidle kontakt mellom norske kornprodusenter som har halm til salgs og husdyrprodusenter som trenger å kjøpe halm.

Årets grovfôrsituasjon gjør at landbruket må stå sammen for å berge det som er mulig av potensielt grovfôr. Det er ikke alle kornprodusenter som har for vane å samle halmen sin, men akkurat denne halmen er det stort behov for i år.

Fyll ut informasjon om halm du har til salgs, eller ditt behov for grovfôr i skjemaet lenger ned på siden.

Er du usikker på behovet ditt for grovfôr for kommende sesong? Ta kontakt med din rådgiver for en planleggingsprat - eller kontakt en salgs- og fagkonsulent i ditt distrikt.

Informasjonen du fyller ut her vil bli brukt for å koble kjøpere og selgere. Ved å registrere deg godtar du at din kontaktinformasjon formidles til dem som ønsker å kjøpe fôr, og publiseres.

Se vår personvernerklæring her.

Til deg som skal kjøpe halm

Husk at det finnes gode løsninger for å fôre dyra med mindre grovfôr enn det som vi ville anbefalt i et normalt år. Gode resultater- både på produksjon og økonomi har blitt oppnådd med så lite som 50% av ordinær grovfôrmengde. Men dette krever en gjennomtenkt disponering av grovfôrressursene dine og rett tilpasning av mengde og type kraftfôr.

Årets grovfôr kan ha høyere tørrstoffinnhold (TS%) enn tidligere år. Det er fort gjort å undervurdere mengden grovfôr i en ball dersom du ikke kjenner til tørrstoffinnholdet. Ta en grovfôranalyse før du lager dine ferdige fôrplaner slik at du får mest mulig igjen for det du har.

PS: Når du har solgt/kjøpt halm og/eller ikke lenger har behov for å stå på listene våre, gi gjerne beskjed til oss slik at vi kan fjerne oppføringen.

Se listen over halm til salgs, og potensielle kjøpere her

 
Om halmen

Personvernerklæring

Ved å sende inn dette skjemaet aksepterer du våre retningslinjer for lagring og behandling av personopplysninger. Datene slettes senest 90 dager etter at de ble sendt inn til oss.