0

Alle kan enkelt dyrke selv hjemme

Er du en som liker ferske urter og annet bladgrønt, men verken har tid eller plass til å dyrke? Da kan hydroponisk dyrkning være midt i blinken for deg! Dyrk enkelt hjemme, i vinduskarmen, balkongkassen eller på kjøkkenbordet, uten jord, utstyr og en hel masse kunnskap om dyrking. 

Hva er hydroponisk dyrkning?

Hydroponisk dyrkning er kort oppsummert å dyrke uten jord, rett i vann.Teknikken har eksistert lenge, men Harvey har tatt det et steg lengre. Nelson Garden, firmaet bak Harvey har over lengre tid dyrket seg frem til optimal vannmengde, okygentilførsel, næring og lysbehov. Man dyrker helt enkelt med forhåndssådde planteplugger som man plasserer i pluggholderne i kassen som er fylt med vann og de rette næringsstoffer. Plantepluggene er laget av kokosfiber og torv som enkelt suger opp vann. De inneholder dessuten en liten mengde næring for å gi frøene en god start.

Kom i gang med Harvey

Med en komplett Harvey startpakke er du i gang på 1-2-3!

  1. Ved start fyller du vann til merket "start", slik at røttene når vannet (når røttene har kommet seg ut av pluggene og ned i vannet, skal vannet være ved streken "grow")
  2. Tilsett næring i vannet
  3. Sett plantepluggene i holderne
  4. Ta bort klistreetikettene fra plantepluggerne
  5. Trykk planlepluggene ned i hullene på lokket

Da er det bare å lene seg tilbake å vente. Etter ca. 3 uker kan du begynne å høste basilikum, bladsalat og annet du har valgt å dyrke. Høst og nyt, flere ganger i året!

Illustrasjon hydroponisk dyrkning.jpg

 

Hva med lys til plantene?

Lys er svært viktig for plantene dine! Fra mars til september holder det i massevis med dagslys fra vindu. Men ellers i året vil en lysskilde som kan heves i takt med at plantene dine vokser, være å foretrekke. Harvey har en egen tilpasset led-lyslist som kan festes på vindu, glatte fliser eller andre glatte flater med sugekopper. Enkelt og greit!

Led-lyslist hydroponisk dyrkning.jpg

God dyrkning!

 

 

Kom i gang på 10 minutter! Hydroponisk dyrking med Harvey!

Legg til snarvei på hjemskjerm?