0

Tufte Wear - sporty og behagelig

Tufte Wear har mange produkter i god kvalitet.

Tufte undertøy

Olaf Tufte – bonde, roer, Olympisk mester og perfeksjonist.  Det begynte som et lite frø av en idé da Olaf ved prøveolympiaden i Beijing kom over et nytt materiale. Det var lagd av bambusviskose. Som bonde er man nok litt ekstra glad i alt som gror og hører naturen til. Ikke overaskende ble Olaf interessert i stoffet. Det viste seg at bambusviskose hadde klare miljøfordeler fremfor bomull, det var også silkemykt og Olaf merket markant mindre lukt i tøyet enn i plagg av andre materialer han hadde prøvd. Dette var åpenbart et stoff som kunne brukes.

"Som bonde er man nok litt ekstra glad i alt som gror og hører naturen til."

Det første forslaget var å lage en t-skjorte, men Olaf følte et trykkende behov for forbedring også andre steder. Han var lei ubehagelige boksershortser med dårlig passform, og sammen med sin kone Aina så han en mulighet til å gjøre noe med det. Passformen ble første prioritet, spesielt fronten.Olaf og Aina ville gjøre hverdagen til alle menn litt mer behagelig ved å sørge for plass og støtte der det trengs mest. Ideen spiret og vokste til den første Tufteboxern var et faktum. Kort tid etter fulgte det en hipster til damene. Det skulle jo bare mangle om ikke damene også skulle få nyte godt av nyvinningene.

Kritiske stemmer kan si ”viskose er viskose – det har ikke noe å si hva man lager det av”. Dette er Tufte Wear sterkt uenige i. For oss er det viktig å påpeke hva viskosen er laget av fordi forskjellige råmaterialer har sterkt varierende påvirkning på miljø, sier de.

De har valgt å bruke bambus fremfor trevirke fordi bambus er

  • raskt fornybart
  • effektivt både når det gjelder vann- og arealbruk
  • krever ingen bruk av sprøytemidler eller kunstgjødsel

Visste du for eksempel at bambusfiber gir svalende effekt i varmt vær og isolerende effekt i kaldt vær?   

  • Fukttransporterende
  • Temperaturregulerende
  • Hudvennlig

Serien består av Tufte Sportstrøye, Tufte T-skjorter, Tufte Herreboxer, Tufte Hipster, Tufte Sokker og Tufte Sportssokker. For å se hele utvalget, ta en titt her.

 

Tekst hentet fra www.tuftewear.no

Bambull - funksjonelt og mykt

Bambull er full av smarte løsninger. Bambusviskose er temperaturregulerende, absorberer fuktighet og er mykt og deilig mot huden. Dette gjør det til et naturlig valg innerst. Ytterlaget består av den folkekjære favoritten merinoull som både puster og isolerer godt. Bambusviskosen er brettet ut og over i alle åpninger, så man ikke får ull direkte mot kropp noe sted. Perfekt for personer med sensitiv hud, som ellers ofte reagerer på ull direkte mot huden. Barn og junior har lapper på albuer, barnestørrelsene har også lapper på knær.

Hvorfor bør du velge Bambull fra Tufte?

• Plaggene har to lag for best komfort: Perfekt for personer med sensitiv hud
• Kløfrie sensitive soner – alle direkte kontaktpunkter er overtrukket med bambusviskose
• Elastiske sømmer og justert stoffblanding i buksene gir enda bedre bevegelighet
• Temperaturregulerende – oppleves kjølig i varmen og lunt i kulda
• Absorberer fuktighet opptil 3 ganger raskere enn bomull
• Gir mindre lukt sammenlignet med andre tekstiler*
• Oeko-tex 100 sertifisert