100 års-jubilanten blir feiret med kaffe og kake til de som kommer innom. Den største nyheten om CommandPro på alle modellene i 6R-serien ble sluppet tidligere i høst, og nå kan dette tas i øyesyn på Agroteknikk. 

– CommandPro har løftet ergonomi og funksjonalitet på et høyere nivå når det gjelder kjørespak. Programmeringen gjøres via kontrollsystemet CommandCenter der det gis mulighet for 11 programmerbare knapper, vendegir, cruisekontroll, krypefunksjon og akselerasjonsaggressivitet, forteller kategori- og markedssjef på TTR (traktor, tresker og redskap), Hans Petter Eik.

Mye om det meste

Anders Meland, sjef salg TTR og Park og Anlegg, forteller om et bredt spekter av maskiner og utstyr på messen.

– Vi skal vise fram mange av de gode produktene vi tilbyr den norske bonden. Det blir et bredt spekter av både store og små maskiner, samt redskaper som bør være interessant for de fleste. Fellesnevneren for alt vi viser frem er fremtidens landbruk som vi også kaller presisjonsjordbruket. Det betyr at de som er over middels interessert i maskinteknologi vil få se det meste av det som er aktuelt på området, sier Meland.

Produkter

For John Deere blir det, i tillegg til traktorer med CommandPro, også vist tresker, snitter, presser og sprøyter. Når det gjelder presser er nyheten C451R kombipresse fra John Deere å se.

– Av produktene til Fliegl vises et bredt utvalg av gjødselhengere og spesielt den nye landbrukshengeren TMK 160. Det blir også flere av Avant sine produkter på messen, Tokvams 256 Big og en ny generasjon tallerkenspredere fra DSA- og DSM-serien.

Väderstad sin nye Spirit 600C kombi med iPad-styring har mange finesser innen jordarbeiding. Fra Kverneland viser vi modellen 3332 frontslåmaskin, en gjødselmikser fra Duun og en 7 meters steinrive fra Kivi Pekka, forteller Eik.

Flere produkter

Det stopper ikke med dette. Det finnes utstyr til bruk for det meste av gårdsarbeidet, noe som gjenspeiler seg i resten av maskinutstillingen.

– Også produkter fra Einböck, Cat, Tume, Serigstad og Lyng, sistnevnte med hurtigkoblinger for traktor, samt Gator finnes på standen vår, fremholder Eik.

Han forteller videre at det vil være et eget «hjørne» for Avant, Cat og Tokvam som retter seg mot de som driver entreprenørvirksomhet. Her vil det også vises en John Deere 5R som er skogsrigget fra Skogsriket Ölmstad smide.

– Dette blir en stor happening for alle som er interessert i maskiner og redskap. Vi ønsker alle interesserte velkommen for en titt på det vi tilbyr og for en fagprat med oss på dette området, avslutter Eik og Meland.