Det er noen måneder siden vi ble presentert de nye modellene i 6M serien med oppgraderte motorer til Final Tier 4 avgasskrav, men nå er de på full fart inn på det norske markedet.

Fem hestekrefter sterkere

6M serien er i likhet med 6R serien delt inn i tre ulike chassis størrelser. Medium, Large og X-Large. Hvis vi sammenligner med utgående modeller i 6M serien, øker den nominelle effekten med 5 hestekrefter. Motorkurvene forbedres og gir en sterkere motor på lavere turtall, noe som vil oppleves som en traktor med enda større seigdragnings evne enn tidligere. 

Lavt AdBlue forbruk

Som på øvrige modeller fra John Deere referer modellbetegnelsen til nominell effekt med de tre siste sifrene. Makseffekten ligger ca. 10% over nominell effekt. Hele 6M serien benytter en kombinasjon av EGR (eksosgass resirkulering), partikkelfilter og eksosrensevæske teknologi, SCR (AdBlue). Kombinasjonen av disse løsningene gir svært lavt forbruk av AdBlue væske. Nivået vil være under 3% av dieselforbruket.

Nytt Flaggskip

I X-Large chassiset blir det en helt ny modell sammenlignet med tidligere. 6195M er det nye flaggskipet og har hele 195 hestekrefter som nominell effekt. Det betyr at 6M serien nå består av åtte modeller fra 6110M til 6195M.

Nye muligheter

Nyhetene og forbedringene er mange for den nye 6M serien. Viktigst å nevne er integrert elektronisk lasterspak, hyttefjøring og en helt ny transmisjon i tillegg til de velkjente PowerQuad transmisjonene. Lasterspaken er tidligere kjent fra Premium modellene og er montert i armlenet. Mens hyttefjøringen er nyutviklet mekanisk fjøring.

CommandQuad

Navnet på den nye transmisjonen er CommandQuad. Dette er en semi powershift med fire hurtiggir og fem eller seks gruppegir. Alle girene gires automatisk eller manuelt ved hjelp av en liten joystick, eller med knapper i høyre konsoll. CommandQuad leveres også med ECO funksjon. Det betyr redusert motorturtall i transporthastighet til 1550 o/min i 40 km/t. Framakselen er også ny. Det gir bedre nyttelast og enda bedre svingradius.

Salget har allerede startet og de første modellene forlater fabrikken i Mannheim i Tyskland i disse dager (mars 2016).

I denne brosjyren kan du lese mer om John Deere 6M serien (PDF 10 MB), eller ta kontakt med en av våre Salgskonsulenter for mer informasjon.

Nå tilgjengelig med integrert E-joystick fra fabrikk

Nye CommandQuad Semi Powershift

Tilgjengelig med mekanisk ytterfjering for bedre comfort

Nye John Deere 6M serien på vei til Norge