Alle borettslag ønsker at førsteinntrykket skal være velstelt og ryddig. Det er ikke alltid tilfellet. Feiet og ryddet, nymåket og strødd - kanskje ved over 50 inngangsdører - det krever mye av de som skal utføre oppgavene.

Kjenner man seg igjen i et eller flere av de følgende påstandene anbefaler vi å se mulighetene i en kombimaskin. 

  • Vi har mye areal, men løser i dag mange av småoppgavene med spade, rive eller andre manuelle verktøy
  • Vi har mange småmaskiner til ulike oppgaver, f.eks. løvblåser og gressklippere
  • Vi har en større maskin som ikke kommer til i smale områder eller rundt hjørner
  • Vi ønsker å senke drivstoff- og vedlikeholdskostnadene for maskinparken
  • Vi ønsker mer fokus på helse, miljø og sikkerhet i arbeidshverdagen

Fordeler med en kombimaskin

En kombimaskin, som for eksempel VPM 3400 fra Timan, er i praksis en redskapsbærer der man raskt kan skifte fra feie-/sugeanlegg, til gressklipper eller til fullt vinterutstyr. Man har én maskin som med enkle grep kan tilpasses alle 4 årstider.

I tillegg er kombimaskinen kompakt, og kommer til der større traktorer og andre maskiner får problemer. For eksempel mellom bygninger og rundt trange hjørner. Man sparer tid siden man kan bruke kombimaskinen der man tidligere måtte gjøre f.eks. manuell løvblåsing eller snømåking. Drivstoff- og vedlikeholdskostnadene totalt vil også kunne reduseres, da man slipper å holde mange ulike små maskiner i drift til en hver tid.

Jobb når du ønsker - uten støyproblemer

Ofte kan arbeid nær boliger by på støyutfordringer. De fleste borettslag har regler for støy og vedlikehold, og selv ved helt nødvendig vedlikehold kan det komme klager på maskinbruk.

Støynivået fra feie-/sugeanlegget til VPM 3400 er eksepsjonelt lavt, så anlegget kan anvendes nær bebyggelse uten å være til sjenanse for beboerne.

Som feiemaskin med sugeanlegg kan den anvendes mesteparten av året til utendørs renhold av fortau, sykkelstier, små stier i parker og på større områder som eksempelvis veier og parkeringsplasser. Anlegget er et effektivt redskap som med høy sugekraft fjerner både sand, blader, og større ting som papir og brusbokser. 

For å øke feiekapasiteten er det som standard installert kjørekamera, slik at hastigheten kan tilpasses forholdene. 

Et godt valg for kroppen

Kroppen er et arbeidsredskap som ikke kan skiftes ut. Støy, vibrasjoner og tunge løft er utfordringer man må tenke på når man velger maskiner. VPM 3400 har kun 68 dB i kabinen, i tillegg til et fjærbelastningssystem unikt for hvert hjul og kabinen, slik at man unngår harde støt igjennom maskinen og mot kroppen. Utskifting av redskap foregår med få grep og går raskt. 

Se demontrasjonsvideoen av VPM 3400 med feie-/sugeanlegget under. Den patenterte Tornadoeffekten sikrer en svært høy feiehastighet – selv i ECO-mode. Man får en større feiekapasitet per dag, og ECO-mode gir økonomisk gevinst ved at man sparer drivstoff.