26.03.2019 | Håvard Simonsen og Gina Elisabeth Rudsrud

Bestiller akkurat når det passer

Barbro Braastad er en av de som bruker Min gård til å gjøre bestillinger.

- Jeg bestiller kraftfôr, gjødsel og ensileringsmiddel i Min gård. Det fine med å gjøre det der er at jeg kan gjøre det akkurat når det passer meg. Jeg trenger ikke forholde meg til åpningstider og det er veldig fint, forteller hun.

At Min gård gjør hverdagen mer effektiv for en travel bonde er det ingen tvil om.

- Med Min gård har jeg full oversikt over når fôret kommer til gården. I tillegg finner jeg oversikten over tidligere bestillinger og fakturaer, så om jeg lurer på noe er det bare å logge inn og for eksempel sjekke hva slags ensileringsmiddel jeg bestilte sist, sier Barbro.

Boka er enkel å bruke

På Holen gård er den «lille grønne» notisboka, som mange kjenner godt, byttet ut med Felleskjøpets app Boka. Appen Boka brukes for noteringer, og ble lansert i 2018.

– Vi har ikke kjøpt den «lille grønne» i år, smiler Ove Holen. Sammen med kona Inger og sønnen Kristian har han tatt i bruk Boka som noteringsverktøy på mobilen.

Boka er nå også integrert med nettversjonen av Min gård, slik at skiftenoteringer, maskinopplysninger og annet blir tilgjengelig begge steder.

– Vi har ønsket oss et elektronisk noteringsverktøy, og begynte å benytte Boka da Felleskjøpet kom med den i fjor sommer. Den er enkel å komme i gang med, og det er lett og effektivt å legge inn skifter og arbeidsoperasjoner.