Daglig leder Ole T. Hofstad rapporterer om rekordpåmelding til Agrisjå, som denne gang har ny beliggenhet og dobbelt så stort areal. – Vi hadde budsjettert med 15 prosent vekst, men har solgt nærmere 50 prosent mer messeareal enn til Agrisjå 2014, sier han.

– Alt er nå bokstavelig talt klappet og klart på det nye messeområdet. Sammen med Landsskytterstevnet 2018 har vi investert flere millioner i et nytt og flott messe- og aktivitetsområde på Frigården, bare noen minutter sør for Stjørdal sentrum. Med det forlater Agrisjå det tidligere messeområdet i kommunesenteret, sier han.
Ap-leder Jonas Gahr Støre står for den offisielle åpningen. Det ligger også an til å bli en distriktspolitisk duell mellom Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum og Fremskrittspartiets Per Sandberg.

Felleskjøpet sentralt plassert

For Felleskjøpet er Agrisjå en stor begivenhet, forteller Marte Teigen, daglig leder for Felleskjøpets butikk i Stjørdal.
– Vi gleder oss til å ta i bruk et helt nytt område, der vi disponerer et sentralt areal på 3000 m2, sier hun.
Teigen roser engasjerte medarbeidere i hele regionen som står på for å få dette til. Det er mange maskiner som skal klargjøres, og mye rigging.
– Alle våre forretningsområder er med og vil presentere nyheter, fra I-mek til traktor. Vareutvalget spenner fra John Deere-ballonger til den største John Deere treskeren som er solgt i Stjørdal på 20 år. Det blir bredt og det blir stort. Vi går for å lage det beste Agrisjå noensinne!

Dobbelt så stort

Flyttingen til Frigården innebærer at man får over dobbelt så stort areal til rådighet. Likevel ser dette nå ut til å bli fylt opp, forteller Hofstad. Han framholder at Agrisjå først og fremst er en fagmesse for landbruket med vekt på landbruksteknikk og moderne husdyrproduksjon.

– Det er derfor gledelig å se at den store veksten blant de påmeldte kommer innen tjenester, utstyr og maskiner til landbruk. Alle de store importørene er selvsagt på plass med betydelige arealer, men like interessant er også de mange nye aktørene som har dukket opp. En del kan relateres til det faktum at mange bønder opererer som entreprenører i ytterkant av tradisjonell landbruksvirksomhet. Men det ser også ut til at markedet og kjøpelysten blant vanlige bønder fortsatt holder seg bra, sier han.

Braut og traktorpulling

Agrisjå ha fokus på profesjonell husdyrproduksjon, blant annet med store utstillinger innen kjøttfe. Limmo 17 er lagt til Agrisjå, det samme er en større utstilling av charolais. Det blir også besøk av Geno-oksen Braut, Norges største okse, som vil være til stede alle messedagene.Oppvisninger og show hører også med.
– Litt eksos må det jo være, og med nytt og større messeområde fikk vi endelig plass til oppvisning i traktorpulling. Nytt av året vil også være skogsdemonstrasjon der ulike skogsmaskinaktører vil vise utstyr i sitt naturlige element, sier Hofstad.
Det blir videre motorsagoppvisninger, Ranch Sorting og sauegjeting med hund, konserter, mannekengoppvisning med landbruksklær og ikke minst en egen barneforestilling med Goggen og Gamlefar. Gårdsmat og husflid kommer også til å sette farge på Agrisjå. Denne gang tar Agrisjå også mer hensyn til de som ønsker å være i området hele helga. Det innføres helgepass, og det blir campingtilbud for langveisfarende.
– Dette er viktig, siden bønder fra hele landet kommer til Agrisjå, betoner Ole T. Hofstad.

FAKTA Agrisjå 2017
• Den største utendørs fagmessen for landbruket, fast arrangement i Stjørdal siden 1982.
• Over 250 utstillere, de fleste innenfor landbruk. Messeomsetningen under Agrisjå 2014 ble anslått til 250 millioner kroner.
• Agrisjå eies av TINE, Nortura, Felleskjøpet Agri, Landbruksselskapet i Sør-Trøndelag, Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og lokale landbruksorganisasjoner.

Agrisjå åpner fredag 25.august kl.10:00, og avslutter søndag 27.august kl.17:00.

I mellom disse to tidspunktene er det følgende åpningstider:

  • Stenger fredag 25. kl.20:00
  • Åpner lørdag 26. kl.09:00
  • Stenger lørdag 26. kl.17:00
  • Åpner søndag 27. kl.09:00