2-radsbygg

KWS-Irina er en sein 2-radssort med høyt avlingspotensiale, 2-3 % over Fairytale i svenske forsøk. Sorten har store korn og brukes som maltsort i Danmark.

RGT Planet er en storkornet 2-rassort som brukes som maltsort i Danmark. RGT Planet var med i de norske forsøkene i perioden 2015-2017. Da ga den 1 % høyere avling og mindre legde enn Thermus. Stråkvaliteten er god.

6-radsbygg med høyt avlingspotensiale

Vertti er en svært tidlig sort, 5 dager tidligere enn Brage. I finske forsøk har den allikevel gitt 2 % større avling enn Brage! Verti er sterk mot både grå øyeflekk og bygg brunflekk. God stråstyrke.

Wolmari er fire dager tidligere enn Brage. I finske forsøk har den gi 2 % høyere avling. Wolmari har god sjukdomsresistens. Stråstyrke som Brage. Einar har veksttid som Brage og har gitt 1 % høyere avling. Einar har god stråstyrke og sjukdomsresistens.

Alvari har en dag lengre veksttid enn Brage. I finske forsøk har gitt 11 % høyere avling enn Brage. Både stråstyrke og sjukdomsresistens er bra.

Toria er 3 dager seinere enn Brage. I finske forsøk har den gitt hele 13 % høyere avling. Toria har også vært testet i Norge for noen år siden. Da var den avlingsmessig på høyde med eller noe over Brage.

Felleskjøpet har også et bredt utvalg av høstkorn. Se mer her. 

Bestilling

For bestilling har du flere muligheter:

1. Kontakt en av våre salgskonsulenter

2. Ring vår Kundetjeneste på tl 72 50 50 50 og tast 31

3. Betsill hos din nærmeste avdeling. Her finner du Felleskjøpetes butikk ditt nærområde