0

Den nye sitte-klipperen med slagkniv fra AS-Motor

(Juni 2018) Stor nyhet til den som jobber med å hindre at landskap gror igjen: AS 1040 Yak 4WD håndterer tett vekst i krevende terreng.

Nyheten AS 1040 Yak 4WD er en robust og allsidig sitte-slagklipper fra tyske AS-Motor. Foto: AS-Motor

Meget produktiv og bygd for skråninger

Nye AS 1040 Yak 4WD, fra AS-Motor Germany GmbH & Co. KG, kombinerer prestasjonene til en slagklipper med klatreegenskapene og komforten til en AS 4WD sitteklipper. AS 1040 Yak håndterer tett vekst i krevende terreng.

Med en vekt på kun 335 kilo sørger det kompakte designet til AS 1040 Yak 4WD for stabilitet i skråninger og vanskelig terreng. Slagklipper-teknologien leverer utrolig klippekraft og et rent resultat i løpet av kort tid. Klippeaggregatet er asymmetrisk/sideforskjøvet plassert, som gjør det både mulig og enkelt å klippe langs kanter uten at hjulene havner utenfor eller slår borti en hindring.

Laget for tøffe oppgaver i skråninger

Lavt tyngdepunkt og optimal vektfordeling, som er karakteristisk for AS sitteklippere, kvalifiserer AS 1040 Yak 4WD til bruk i bratt terreng. Permanent firehjulstrekk og de aggressive dekkene gir utmerket trekkraft, mens den pendlede opplagrede støtten på forakselen sikrer kontinuerlig jordkontakt. En robust slagklipper som klipper og kutter opp vekster opptil 1,5 meter høyde til en fin kompost. Alle disse egenskapene viser seg å være fordelaktige i vanskelig terreng, for eksempel bratte vei-voller, som ofte ikke klippes mer enn et par ganger i året. Med sine 56 Y-formede slagkniver kjører AS 1040 Yak på og over hindringer og skjulte objekter, og beskytter både motor og føreren mens klippeaggregatet også gir etter oppover for å unngå skade. Et sideveis forskjøvet klippeaggregat gjør det mulig å klippe under kollisjonsbarrierer og autovern, langs veikanten og lignende trafikkelementer.

Høy arbeidskapasitet med ergonomisk kjørekomfort

Utstyrt med en 4-takts motor med overliggende ventiler (OHV) fra Briggs & Stratton og 100 cm klippebredde, oppnår AS 1040 YAK 4WD arbeidsfrekvens opp til 6,800 m2/t. Klippehøyden kan justeres i 7 nivåer, fra 30 til 110 millimeter, og klipperen kommer opp i 6,8 km/t i gir forover og 6,3 km/t i revers. Formen på drivstofftanken, som også har en reserve-funksjon, gjør at tanken mater på med drivstoff også i bratt terreng. Tanken er separert fra motoren for å optimalisere balansen av vekt, og hindrer drivstoffet i å overopphetes.

Setets fjærsystem og endeposisjonsdemping er to oppgraderinger i brukerkomfort. Både fjærfastheten/stivheten i fjæringen og setets posisjon kan justeres for å passe hver enkelt fører. Alle elementer er ergonomisk plassert for å tillatte intuitiv og brukervennlig styring av maskinen. Med cruise control kan drivspaken settes til ønsket hastighet uten å måtte holde spaken.

De beste funksjonene fra to velprøvde modeller

Håndførte AS 901 slagklipper og AS 940 Sherpa 4WD sitteklipper er blant de mest populære modellene fra AS-Motor. Ved å videreføre det beste fra begge disse maskinene er AS 1040 Yak 4WD det ideelle verktøyet for å klippe og rydde vanskelig terreng. AS 1040 YAK 4WD er tilgjengelig via autoriserte forhandlere fra og med denne sesongen.

 

Bruksområder:

Profesjonell grønt-pleie

For tjenesteleverandører i proff-sektoren av grøntvedlikehold spiller kvaliteten på arbeidet en svært viktig rolle. Effektivitet, resultat og lønnsomhet er noen av kravene AS Motor har fokus på når de utvikler produktene sine.

Hage- og landskapspleie

I hage- og landskapsarbeid er oppgavene mangfoldige: Uansett om det er vedlikehold av utendørsanlegg, private hager eller offentlige anlegg, enten plener eller høyt gress – profesjonell teknikk fra AS-Motor tilbyr den riktige løsningen.

Kommunale byggverk

Bygg-etatene utfører en rekke grønne oppgaver i kommunale eller urbane omgivelser. Utfordringene er varierte: Fra parkeringsanlegg til tiltak i forbindelse med trafiksikkerhetsoppgaver. AS Motor er akkurat den riktige partneren.

Hestehold og stall

Hestehold vil alltid innebære vedlikehold av flere typer grøntområder: Om det er stell av luftegårder eller gårdsplass. Maskiner fra AS-Motor gjør arbeidet enklere, og gir dermed mer tid og frihet til å jobbe med hestene.

Solarparker

Høy effektivitet er avgjørende for lønnsomheten til en solpark. Effektivitet er avgjørende for å drive et lønnsomt anlegg. Slåmaskiner fra AS-Motor er ideelt for det noen ganger høye gresset og krattet under og ved siden av solcellepaneler.  

Sports- og golfanlegg 

Vedlikehold av sportsfasiliteter handler ikke bare om omsorg for gressmatten eller det grønne på banen. Vanskelige grenseområder, forankringer og utvendige fasiliteter rundt bygningene trenger den samme oppmerksomheten for å opprettholde et fint og velfungerende sportsanlegg. 

Vedlikehold av vei og anlegg

For mange vei- og anleggsfirmaer faller valget på AS-Motor som en teknisk partner for vedlikehold av grønt på tusenvis av kilometer med motorvei, landevei og småveier. Veivedlikehold involverer ofte klipping av skråninger og høyt gress er – to av spesialitetene til maskinene fra AS-Motor. 

Store hager

Frukthager er karakteristisk for landskapet i enkelte regioner, spesielt i sør- og sentrale Tyskland, og er verdifulle økosystemer for insekter og fugler. Vedlikehold av disse områdene involverer ofte klipping rundt trær, i skråninger og røffere terreng.  På grunn av de ofte bratte og vanskelige områdene er mange av AS-Motor-klipperne godt tilpasset for denne bruken.

Offentlige anlegg

Som tjenesteleverandør for offentlige tjenester, f.eks. innen elektrisitet og vannforsyning, er enhetene også ansvarlige for vedlikehold av de tilhørende fasilitetene. For vedlikehold av grønne områder i og rundt offentlige anlegg tilbyr AS Motor den rette teknologien.

Vindyrking 

En av de eldste formene for landbruk byr på utfordrende forhold med skråninger og tett vekst. AS-Motor ble grunnlagt for 60 år siden med nettopp det å takle slike forhold som målsetting.

Kommentarer