21.06.2021 | Felleskjøpet

Hengeren er utviklet for å sette en ny standard i bruk av moderne traktor til massetransport, og lanseringen er den tredje i rekken av Tor-tilhengere som er utviklet i Norge.

Tor 20T60 er det nye flaggskipet i serien av dumpertilhengere for traktor fra den nye norske leverandøren Norwegian Trailer Systems. Hengeren er utviklet for å sette en ny standard i bruk av moderne traktor til massetransport, og som navnet indikerer er den designet for 20 tonn nyttelast og en hastighet på 60 km/t. Lanseringen er den tredje i rekken av Tor-hengere som selskapet har utviklet med en visjon om å løfte standarden på traktorbasert transport til et nivå som den moderne traktor og fører fortjener.

Dette gjelder sikkerhet, kapasiteter, økonomi og arbeidsmiljø!

Utviklet og produsert i Norge for norske forhold

  • Den første prototypen av Tor 15T50 ble lansert på Bedre Landbruk høsten 2019. Lillebroren 12T40 ble lansert i 2020.
  • Tor-serien er eneste dumperhenger for traktor på markedet med sentralramme og frontmontert tippsylinder. Dette gir høy vridingsstabilitet og god fordeling av styrke og vekt.
  • All utvikling og produksjon foregår i Norge. Selskapet tok nettopp steget over i nye lokaler i Verdal Industripark hvor produktutvikling og produksjon ligger vegg i vegg.
  • Felleskjøpet har eksklusiv avtale som forhandler av Tor-hengere i Norge.

Avansert traktordumper

Den moderne traktoren er en kraftpakke av styrke, teknologi og hastighet som gjør den svært godt egnet for å ta flere oppgaver innen profesjonell massetransport.

  • Tor 20T60 er utstyrt med hydraulisk fjæring som gir helt riktig akseltrykkfordeling og dermed bet mulig flyteevne på underlaget. Jevnt akseltrykk ruller lettest og gir derfor best fremkommelighet i terreng.
  • Hengeren har løft- og styrbare aksler med flere opsjoner for styresystem i grunnspesifikasjonen. (manuell styring, tvangsstyring o.l.)
  • Andre nyttige funksjoner er tracktion help, eller tidsbegrenset akselløft til bruk ved bakkestart, samt hydraulisk fjæret drag, regulerbar fjærkraft og kjørehøyde.

720x480-20T60 3.jpg

Solide eiere – ny produksjon i Norge

For å møte kundens økende krav til kvalitet og service, har vi en stor fordel av å ha både design, produksjon og service i Norge. Selskapet har nylig flyttet inn i nye lokaler i Verdal Industripark med et sterkt fagmiljø innen effektiv industriell produksjon. Bak selskapet Norwegian Trailer Systems ligger flere hundre års industrierfaring fra blant annet lastebilhengere, landbruksutstyr og forsvarsmateriell. Det gir selskapet en flying start med tilgang på kompetanse, erfaring og underleverandører. Produksjonsteamet ledes av nøkkelpersoner med erfaring fra bl.a. TN. Vangs Mekaniske Verksted og Kværner.

- Felleskjøpet som partner og kunden skal være trygge på at kjøper et produkt som kan vedlikeholdes og opprettholde en god verdi over tid. Informasjon om produktene ligger lett tilgjengelig på nettsiden og via QR-kode på hengerne www.torhenger.no, sier Stig Hogstad, Utviklingsansvarlig i Norwegian Trailer Systems.

- Vår oppgave var å utvikle en ny generasjon avanserte dumperhengere for den moderne traktor. Dette jobber vi med i nært samarbeid med den best tilgjengelige kompetanse på dette feltet i samarbeide med det ypperste som finnes av utstyr, produksjonskompetanse og materialer. Vår tilbakemelding fra brukerne bekrefter at dette har vi lykkes med, sier Svein Eggen, Styreleder i Norwegian Trailer Systems.

- Vi har mange entreprenørkunder som kjøper store traktorer for å drive store snøfresere. Da snakker vi John Deere 7R og 8R med 300-400 hk. Med en skikkelig dumpertilhenger som dette kan de store, kostbare traktorene utnyttes godt også om sommeren, Ole-Johnny Jenssen, kategorisjef for vei og anlegg i Felleskjøpet Agri SA.

720x480-Prod 3.jpg

NORSKPRODUSERT: Norwegian Trailer Systems har sin produksjon i Verdal Industripark, som har et sterkt fagmiljø innen effektiv industriell produksjon.

Publisert 21.06.2021