02.05.2016 | Felleskjøpet

- Det handler om å sikre en mest mulig bærekraftig og effektiv produksjon. Derfor har vi valgt å bygge Nord-Europas mest moderne kraftfôrfabrikk på Kambo. Det er den største investeringen innen kraftfôr i Felleskjøpets historie og en viktig del av vår satsning på norsk matproduksjon, sier konsernsjef John Arne Ulvan i Felleskjøpet Agri.

Skreddersøm og energieffektive løsninger

For å levere produkter helt i verdenstoppen, er norske bønder og norsk matproduksjon avhengig av kraftfôr. Felleskjøpet Agri må derfor ligge i forkant og ta i bruk ny teknologi og fremtidens løsninger.

Utstyr og teknologi er hentet fra utvalgte leverandører og satt sammen etter Felleskjøpet Agris eget design. Dette gjør den nye fabrikken på Kambo skreddersydd for fremtidens kraftfôrproduksjon.

- Felleskjøpet Agri produserer årlig nærmere 1 million tonn kraftfôr. Dyrehelse, lønnsomhet til bonden og bærekraft er avgjørende elementer i kraftfôrproduksjon. Vi er stolt av å gi dyktige norske bønder muligheten til å produsere trygg og sunn mat. Vår nye kraftfôrfabrikk på Kambo setter oss i enda bedre stand til å gjøre nettopp dette, sier Ulvan.