Matprisen kan gå til bonden så vel som til kokken, til store som små, private eller offentlige aktører, bedrifter og personer. Nytt i år er prisen «Kokken og bonden», som er en hyllest til bonden som er i dialog med og selger direkte til kokker, restauranter og storhusholdninger. Felleskjøpet får æren av å dele ut sistnevnte pris under årets arrangement.

Kjenner du noen som fortjener å bli nominert til Matprisen 2016?

Frem til 15. september har du mulighet til å nominere aktuelle personer eller aktører til de ulike prisene:

• Matprisen
• Årets kjøkken
• Kokken og bonden
• Utfordrerprisen
• Debioprisen
• Årets formidler

Kriteriene for de ulike priskategoriene finner du her. Du nominerer din kandidat ved å fylle ut dette skjemaet. Matprisen 2016 arrangeres på Vippetangen i Oslo torsdag 10. november. Les mer om Matprisen 2016 her.

Ansvarlig for Matprisen er ØQ – økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo.