– Jeg liker å drive i hagen, men er ikke så glad i å luke. Derfor blir drivhuset perfekt.

– Kan du tenke deg! Det er første gang jeg har vunnet noe som helst av verdi. Og da jeg kunne velge blant Felleskjøpets produkter, måtte det bli drivhus, ler den glade vinneren.

6300 deltakere fra hele landet

Irene Halvorsen ble trukket ut blant de 6 300 som deltok i Felleskjøpets hagequiz i forbindelse med TV-programmet Norges Hagemester som ble sendt på TV2 i vår. Premien var produkter fra Felleskjøpet for 10 000 kroner og hjelp fra gartner og programleder Steven Stiberg Long til å ordne i hagen.

Drivhus og gode råd om hagestell

 6. august troppet Steven og broren Lars opp med drivhus hjemme hos Irene på Smedhaugen på Bjørkelangen. Det meste av dagen gikk med til å montere drivhuset, men Irene fikk også noen gode råd om hagestell. Både Steven og Lars er produksjonsgartnere, mens Steven i tillegg er anleggsgartner.

– I og med at vi er kommet så langt ut på året blir det jordbær, rabarbra og noen krydderurter i drivhuset nå i høst. Men fra våren av ønsker jeg å bruke det til tomater, agurker, salat, grønnsaker og annet, sier Irene, som har godt med plass på den vestvendte tomta.

– Jeg liker å drive i hagen, men er ikke så glad i å luke. Derfor blir drivhuset perfekt, legger hun til. Akkurat nå bugner det av rips og bringebær som hun sylter og lager gele av. Epletreet ser derimot ut til å folde lite denne sommeren, ikke ulikt mange andre steder på grunn av det kalde været under blomstringen.

Slik gikk det da Steven overrasket vinneren: