Rosa rundballer ble en av fjorårets store snakkiser. Rundt 200 000 rosa rundballer lå synlig på norske jorder over hele landet og bidro stort til å rette søkelyset på brystkreftsaken. Kampanjen bidro med totalt 300 000,- til Brystkreftforeningen. I år blir bidraget det dobbelte. Det betyr at norske bønder, plastprodusenten Trioplast og Felleskjøpet bidrar med totalt 600 000,- til kreftforskning.

Rundballer, også kjent som traktoregg eller marshmallows, er noe de aller fleste har et forhold til, enten rent visuelt eller som fôr til husdyr. Dette er den mest vanlige måten å konservere grovfôr til husdyr på i Norge og lagringen er utendørs, godt synlig for alle.

– Lite er så synlig i det offentlige rom som rundballer og vi setter enormt pris på den støtten og engasjementet norske bønder viser gjennom pengebidrag og bruk av private arealer som utstillingsvindu, sier Kingsrød.

Delta i vår konkurranse og vis din støtte du også

Felleskjøpet oppfordrer bøndene til å plassere de fargede rundballene mest mulig synlig. Det betyr at sjansene for å se blå og rosa rundballer i løpet av sommeren er store. For å øke oppmerksomheten rundt kampanjen, arrangerer vi derfor en fotokonkurranse.

Felleskjøpet henviser til Statens vegvesens bestemmelser for sikkerhetssone ved plassering.

Slik deltar du

Ta et bilde av rosa og/eller blå rundballer og del bilde(ne) på Instagram med #ballermotkreft. Da er du med i trekningen av tre gavekort fra Felleskjøpet til en verdi av kr. 2500,-

Se alle konkurransebidragene her.

Lykke til!

Konkurransen varer til 1. oktober, og vinnerne vil bli kontaktet og offentliggjort på felleskjopet.no, Instagram og Facebook. 

Dette er vinnerne

163 bidrag kom inn til årets konkurranse. Vi har også registrert at det ligger bilder flere steder med andre hashtagger. Disse registreres dessverre ikke i konkurransen, men vi takker uansett for bidrag som setter fokus på to veldig viktige saker.

De tre vinnerne av gavekort fra Felleskjøpet til en verdi av kr. 2500,- er @milkmaid_, @ordspinn og @frudumben. Vinnerne er kontaktet. Gratulerer!

 

 

Konkurranseregler – #ballermotkreft

1. Felleskjøpet Agris #ballermotkreft-konkurranse er åpen for alle. Hver deltager kan sende inn så mange bilder han/hun ønsker.

2. Fotokonkurransen gjelder kun bilder av blå og rosa rundballer eller nett.

3. Juryen består av ansatte i Felleskjøpet.

4. Bildene vil bli vurdert etter skjønn, og juryens avgjørelse er endelig.

5. Felleskjøpet forbeholder seg retten til å offentliggjøre alle innsendte bidrag vederlagsfritt, i opprinnelig eller redigert utgave, på www.felleskjopet.no og i sosiale medier.

6. Felleskjøpet forbeholder seg retten til å benytte innsendte bidrag som illustrasjoner i egne publikasjoner og markedsføringsmateriell.

7. Rettstridige, upassende eller krenkende materiale blir forkastet.