Det knyttes alltid stor spenning til nyhetskåringene på Agroteknikk, Felleskjøpet Agri har, i samarbeid med sine leverandører, meldt inn flere nyheter som skal vises frem til kunder og besøkende på messen.
I tillegg til nyhetskåringene fra juryen skal det også deles ut en publikumspris. De som kommer på messa kan være med å stemme ved å sende sms Agro + nyhetsnummer (1-100) til 2015. Dette kan gjøres helt til messa stenger lørdag 28. november.

Gull med DeLaval, Kverneland og Väderstad
DeLaval – GULL for det nye holdvurderingssystemet 
med betegnelsen BCS. Dette er det første systemet i verden som automatisk foretar holdvurdering av ku, en rask, enkel og kostnadseffektiv måte å holdvurdere kua på. Når kua passerer under kameraet, gjenkjenner systemet bevegelsen og velger det beste stillbildet fra videosekvensen. Bildet konverteres til en nøyaktig holdverdi. Teknologien er en verdensnyhet og endrer fullstendig måten melkeprodusenten vil se holdvurdering på. Daglig tilbakemelding på tilstanden i besetningen gir verdifull informasjon som bonden kan dra betydelige fordeler av, både med tanke på dyrehelse, drift og lønnsomhet.

Kverneland – GULL for 2500 vendeplog

Leveres med fire til seks skjær, og er beregnet for traktorer opp til 280 hk. En av de største nyvinningene er leddet tårn, som gjør det mulig å slepe plogen som en semiplog ved transport. Ved å fjerne en transportbolt kan plogen rotere om innfestingen i trekkstengene og en sentral svingbolt. Det betyr slutten på et langt og farlig overheng ved kjøring på veg. Under pløying fungerer plogen som en tradisjonell løfteplog. Pløyebredden reguleres fra 30 til 60 centimeter og er spesielt tilpasset store traktorer med breie dekk. Rulleskjærene har fått parvis dybderegulering, noe som sparer tid ved innstilling av plogen. 2500 tilbys i tre utstyrsvarianter, hvor toppmodellen har Isobus-betjening. Ved å kople plogen til traktorens GPS, kan den rette inn skjeve fårer, eller rett og slett sørge for at de blir rette hele tiden.

Väderstad – GULL SeedEye-teknologi
Dette er en automatisk frøkontroll som teller hvert frø under såing. Sensorer er plassert på slangene som transporterer frøene ned til sålabbene og det er de seks infrarøde lysstrålene som sørger for dette. SeedEye-teknologien doserer ut ønsket antall frø per m2 med en presisjon på mellom 98 – 100 prosent. Teknologien er i første omgang utviklet til såmaskinene Spirit R 300-400S, Rapid A 400-800S og Rapid A 600-800C.

Sølv for 7 produkter
Felleskjøpet fikk også sølvutmerkelse for følgende syv produkter:
Reime: Håndteringsboks med vekt og selektering for sau
Reime: Koblingssystem for skiller/grinder for sau
John Deere: Nettbasert dokumentasjonsprogram for oversikt av skifte, grøder og avlinger
John Deere: N-P-K sensor for måling av nitrogen, fosfor og kalium i husdyrgjødsla
John Deere: Pustende rundballenett til høy og halm
GKN: Ny løsning for bruk av retarder på traktor
Nedap: Compact Feeder – for individuell fôring av purker i fødebinge