17.01.2022 | Felleskjøpet

Styrelederen i Felleskjøpet Agri gleder seg til Kornkonferansen tirsdag 18. januar med de viktigste aktørene i «Partnerskap for matkorn og planteproteiner», som ble lansert i august for å øke produksjonen og forbruket av norsk matkorn.

Allerede da ble noen sentrale satsingsområder indentifisert:

  • Øke norskandelen i matmel til 90%
  • Norsk havre i norske gryn
  • Ta havredrikken hjem
  • Gjøre tacolefsa norsk
  • Øke produksjonen av proteinrike vekster til mat

– Vi har i to år på rad hatt økning i innholdet av norsk korn i norske brød- og kornprodukt. Gjennom et bredt partnerskap med hele kornbransjen fra bønder, kornhandlere, møller, bakerier, dagligvarekjedene og forskningsmiljøene har vi enorme muligheter til å komme videre, sier Anne Jødahl Skuterud.

På konferansen skal både Coop, Norgesgruppen og Rema 1000 forklare hvorfor de vil ha 90 prosent matkorn i brødet fram mot 2030, og møllere og forskere skal forklare hvordan vi skal komme dit.

– I en situasjon med sterkt økte kostnader, har vi klare forventninger til hva landbruks- og matministeren vil si om hvordan sikre kornproduksjonen i år. For å lykkes med ambisjonene på matkorn, må bonden være i stand til å produsere kornet, sier Bjørn Gimming, leder i Norges Bondelag.

Landbruks- og matminister Sandra Borch starter Kornkonferansen med foredraget «Ny regjering og ny landbrukspolitikk».

Felleskjøpet har arrangert Kornkonferansen sammen med Norges Bondelag hvert år siden 2006. Årets konferanse er digital, og den blir direktesendt via fk.no tirsdag 18. januar kl 0930 – 1340.