25.10.2017 | Felleskjøpet

Tindene på den nye Ferox-harven er konstruert for å holde konstant arbeidsdybde samtidig som den gir kraftige vibrasjoner for best mulig oppsmuldring av jorda.

– De kraftige tindene og den relativt store tindeavstanden gjør at harva kan blande inn vekstrester og lage et fint såbed, sier Arne Lilleengen, kategorisjef redskap i Felleskjøpet Agri.

Til ulike oppgaver

Väderstad Ferox er et universelt redskap som gir flere fordeler på gården.

– Med sin store gjennomgang kan denne harva effektivt håndtere store mengder vekstrester før såing. Når forholdene tillater det kan den også bidra til effektiv opptørking av jorden, sier Lilleengen.

Ferox er utstyrt med en sloddeplanke av typen CrossBoard foran på harva.

– CrossBoarden knuser klump, jamner ut jorda og den stilles mer eller mindre aggressivt hydraulisk fra førersetet, fortsetter Lilleengen.

 

Tilpasset forskjellige krav og behov

Ferox er utstyrt med 50 millimeter spisser som arbeider ned til 10-12 centimeter. For å innfri forskjellige krav og behov i landbruket kan harva utstyres med fem eller seks tinderekker, samt en bakre CrossBoard og ribberull som alternativ.

Modellen med fem aksler har en tindeavstand på 12 centimeter, mens seksakselmodellene har en tindeavstand på 11 centimeter. Avhengig av modell har Ferox en transportbredde fra 3,15 til 4,05 meter.

Väderstad Ferox vil gå i produksjon i løpet av inneværende år.