Felleskjøpet fører STIHL verneklær, som har høy bærekomfort og gir optimal beskyttelse. STIHL legger stor vekt på arbeidsvern. Derfor har motormaskinene fra STIHL mye teknisk sikkerhetsutstyr - men det er først når teknisk sikkerhetsutstyr og personlig verneutstyr fungerer sammen at man får omfattende beskyttelse ved arbeid med motormaskiner. I Felleskjøpets butikker kan du få mer informasjon og veiledning om personlig verneutstyr.

Beskyttelsen begynner i hodet

Ved arbeid med motormaskiner kan hodebeskyttelse bestående av hjelm, visir og/eller hørselvern beskytte mot skader. 

Beskytt øynene med vernebriller

Vernebriller fra STIHL gir ikke bare mest omfattende beskyttelse mot skader, de sitter også godt og komfortabelt og har lav vekt. Kvalitetsbrillene absorberer dessuten skadelig UV-stråling. Vernebriller gir forvrengningsfritt syn, og forebygger tretthet i øynene.

Ta vare på hørselen med hørselvern

Ved støyforekomster stenger hodebøyler eller de komfortable hørselvernbøylene fra STIHL opp for lydtrykk og frekvenser fra motormaskiner.

Kombinasjon av visir og hørselvern

Visirer kan kombineres med hørselvern eller hjelm, og finnes som gjennomsiktig kunststoffglass, og som kunststoff- eller metallgitter. Ved alt arbeid med trimmere, ryddesager, kantskjørere, blåse- og sprøytemaskiner, høytrykksvaskere eller kappemaskiner må man dessuten bruke vernebriller.

Hjelmsett

STIHL hjelmsett i signalfargene oransje eller lysegult kan beskytte mot skader under arbeid med motormaskiner. Settene består av et stabilt hjelmskall, et visir av nylon, metall eller fjærstål, og et hørselvern. Ved alt arbeid med trimmere, ryddesager, kantskjørere, blåse- og sprøytemaskiner, høytrykksvaskere eller kappemaskiner må man dessuten bruke vernebriller.

 

Viktige og riktige vernebukser

Vernebukser for arbeid med motorsag er tettsittende plagg med snittbeskyttelsesinnlegg. X-fit vernebukse fra Stihl er et eksempel på en poulær modell. Denne vernebuksen klarer kjedehastigheter opp til 24 m/s2 (klasse 2, EN 381, Design A). Buksen har ytterstoff med stretch, som gir høy og unik komfort både for menn og kvinner. Unikt ytterstoff i 3XDRY© transporterer raskt bort fuktigheten og holder deg tørr. 

Verne- og skogsjakker

Vernejakkene fra Stihl for arbeid med motorsag er både tøffe og behagelige. X-fit skogsjakke er et godt eksempel. Denne vernejakken har også vanntette glidelåser og lomme til mobiltelefon. Unik overflate i 3XDRY® transporterer rask bort fuktighet og holder det tørt både på inn- og utsiden.

Beskytt hender og føtter

Når motorverktøy virvler opp steiner, smuss, vann eller spon, er det i første rekke hendene og føttene som blir utsatt. STIHL tilbyr et godt utvalg hansker og fottøy som gir adekvat beskyttelse tilpasset de ulike arbeidsoppgavene.

Sko og støvler med beskyttelse

Bruk vernesko- eller støvler med snittbeskytter, gripesåle og stålkappe for skogsarbeid. STIHL motorsag-lærstøvler med snittbeskytter er av høyeste kvalitet, og finnes for de mest ulike bruksområder og terreng. Alle er kvalitetsprodukter av beste okselær. I tillegg har de selvrensende profilsåler, solide hælkapper og sterke lissemaljer. Den høye komforten sørger for bekvemt arbeid.

Gummistøvler for våte dager

Skogsarbeider-gummistøvler er riktig skotøy ved skogsarbeid i fuktig vær. Gummistøvlene er utstyrt med snittbeskyttelse. Gummistøvlene for skogsarbeid er fremstilt av kautsjuk, og er myk og bøyelig i minusgrader. Høy bærekomfort og er også velegnet for pigger.

Arbeidshansker
Hvilken type hanske du bør velge avhenger av arbeidsoppgavene. STIHL tilbyr et passende produkt til ethvert bruk helt etter behov. Det finnes for eksempel av lær eller polyester, nitril-belagt eller med nupper, med termofor eller knokkelbeskyttelse.

Husk: Verneklær kan ikke gjøre alt!

Ingen verneklær tilbyr absolutt beskyttelse. Verneklær er derfor ingen erstatning for en trygg arbeidsteknikk. Følg derfor anvisningene i bruksanvisningen for motormaskinen.