28.02.2017 | Felleskjøpet

Felleskjøpet og Stihl har sammen et stort fokus på verneutstyr og arbeidsvern: klær, utstyr og redskap av høy kvalitet, samt veiledning om riktig bruk av personlig verneutstyr. Motormaskinene fra Stihl har mye teknisk sikkerhetsutstyr - men det er først når teknisk sikkerhetsutstyr og personlig verneutstyr fungerer sammen at man får omfattende beskyttelse ved arbeid med motormaskiner.

Personlig sikkerhet starter på toppen

Kraften i motormaskiner som motorsager og ryddesager, kan føre til store skader. Sikkerhet i form av verneutstyr og arbeidsvern er derfor avgjørende. Bruk av motormaskiner krever full konsentrasjon. Du bør være uthvilt, ha fått nok mat og drikke og ha god helsetilstand. Videre må du beskytte hodet med hjelm, hørselvern, visir og vernebriller.

Bruk hjelm, hørselvern og visir

 • Signalfargede hjelmer fra Stihl gir god synlighet og beskytter deg mot skader når du arbeider med motormaskiner. Sett med full pakke består av et solid skall, visir av nylon, metall eller fjærstål, og hørselvern.
 • Hørselvern skåner ørene for lydtrykk og frekvens fra motormaskiner. Hodebøylene gjør at øreklokkene sitter komfortabelt og tilstrekkelig inntil og rundt ørene.
 • Kombiner visirer med hørselvern og hjelm. Du får dem i gjennomsiktig kunststoffglass, kunststoffgitter eller metallgitter. Du bør bruke visir når du arbeider med større og sterkere motormaskiner som motorsag og ryddesag.

Ta vare på øynene med vernebriller

Alt arbeid med motorsag, gresstrimmer, ryddesag, kantskjærer, blåse- og sprøytemaskiner, høytrykksvaskere og kappemaskiner bør utføres med vernebriller.

Beskytt overkropp og armer med vernejakke

Når hodet er tilstrekkelig beskyttet kommer overkropp og armer. Vernejakkene fra Stihl er utviklet for komfort og sikkerhet ved arbeid med motorsag.

5 fordeler med Stihl X-fit-jakke:

 1. Røft design med god synlighet
 2. 4-veis stretch på typisk trange områder
 3. 5 lags verneinnlegg og godkjent i henhold til EN 471, klasse 2.
 4. Vanntette glidelåser og lomme til mobiltelefon.
 5. Overflaten i 3XDRY® transporterer rask bort fuktighet og holder det tørt både på inn- og utsiden.

Bruk vernebukse som beskytter mot snitt

Vernebukser for arbeid med motorsag er tettsittende og behagelige plagg med snittbeskyttelsesinnlegg.

4 fordeler ved å velge X-fit-bukse fra Stihl

 1. Stopper kjedehastigheter opp til 24 m/s2 ved kontakt
 2. Godkjent i henhold til EN 381, klasse 2, Design A.
 3. Ytterstoff med stretch, som gir god komfort for både kvinner og menn.
 4. Overflaten i 3XDRY® transporterer raskt bort fuktigheten og holder deg tørr.

Ikke glem å beskytte hender og føtter

Motormaskiner kan virvle opp stein, flis, smuss og vann med mer. Da er det viktig å beskytte hender og føtter. Hansker og fottøy fra Stihl er utviklet for å gi tilstrekkelig med beskyttelse ved ulike arbeidsoppgaver.

Vernesko- og støvler bør ha snittbeskytter, gripesåle og stålkappe ved skogsarbeid.

 • Snittbeskytter av høyeste kvalitet utviklet for ulike bruksområder og terreng.
 • Beste okselær, med selvrensende såler, solid hælkappe og sterke lissemaljer.
 • Høy komfort gjør at du kan jobbe lange og harde dager uten unødig belastning på føttene.

Stihl spesial vernestøvler kl. 3. er fremstilt av kautsjuk (rå naturgummi), er myke og bøyelige i minusgrader, velegnet for pigger og godkjent i henhold til EN ISO 17249.

Og husk: Verneklær gjør ikke alt!

Ingen verneklær tilbyr absolutt beskyttelse. Verneklær er derfor ingen erstatning for en trygg arbeidsteknikk. Vi oppfordrer derfor alle til å følge rådene i bruksanvisningen for motormaskinen du skal betjene.