Felleskjøpet og Stihl har sammen et stort fokus på verneutstyr og arbeidsvern. Dette omfatter klær, utstyr og redskap av høy kvalitet, samt informasjon og veiledning om riktig bruk og personlig verneutstyr.

Sikkerhet i maskinene

Motormaskinene fra Stihl har mye teknisk sikkerhetsutstyr - men det er først når teknisk sikkerhetsutstyr og personlig verneutstyr fungerer sammen at man får omfattende beskyttelse ved arbeid med motormaskiner.

Personlig sikkerhet starter på toppen

Kraften i en motormaskin, som motorsag og ryddesag, kan føre til store skader. Sikkerhet i form av verneutstyr og arbeidsvern er derfor avgjørende.

Bruk av motormaskiner krever full konsentrasjon. I dette ligger flere elementer som tilstrekkelig med hvile, nok mat og drikke, helsetilstand med mer. Videre er total hodebeskyttelse avgjørende. Dette inkluderer hjelm, hørselvern, visir og vernebriller.

Hjelm, hørselvern, visir og vernebriller

De signalfargede hjelmene fra Stihl sørger for god synlighet og beskyttelse mot skader under arbeid med motormaskiner. Hjelmene kommer i forskjellige sett hvor full pakke består av et solid skall, visir av nylon, metall eller fjærstål, og hørselvern.

Hørselvern skåner ørene for lydtrykk og frekvens fra motormaskiner. Hodebøylene sørger for at øreklokkene trykkes komfortabelt og tilstrekkelig inntil og rundt ørene.

Visirer kan kombineres med hørselvern og hjelm, og kommer som gjennomsiktig kunststoffglass, kunststoffgitter eller metallgitter. Visir bør brukes når man arbeider med større og sterkere motormaskiner som motorsag og ryddesag.

Vernebriller gir omfattende beskyttelse av øynene. De har lav vekt og er utviklet for å sitte godt og komfortabelt. De absorberer skadelig UV-stråling, gir forvrengningsfritt syn, og forebygger tretthet i øynene. Alt arbeid med motorsag, gresstrimmer, ryddesag, kantskjærer, blåse- og sprøytemaskiner, høytrykksvaskere og kappemaskiner bør utføres med vernebriller.

Vernejakke

Når hodet er tilstrekkelig beskyttet kommer overkropp og armer. Vernejakkene fra Stihl er utviklet for komfort og sikkerhet ved arbeid med motorsag. X-fit-jakken fra Stihl er et godt eksempel. Jakken har et røft design med god synlighet, 4-veis stretch på typisk trange områder, 5 lags verneinnlegg og godkjent i henhold til EN 471, klasse 2. Jakken har også vanntette glidelåser og lomme til mobiltelefon. Overflaten i 3XDRY® transporterer rask bort fuktighet og holder det tørt både på inn- og utsiden.

Vernebukse

Vernebukser for arbeid med motorsag er tettsittende og behagelige plagg med snittbeskyttelsesinnlegg. X-fit-bukse fra Stihl er en populær modell som stopper kjedehastigheter opp til 24 m/s2 ved kontakt og er godkjent i henhold til EN 381, klasse 2, Design A. Buksen har ytterstoff med stretch, som gir god komfort for både kvinner og menn. Overflaten i 3XDRY® transporterer raskt bort fuktigheten og holder deg tørr.

Ikke glem beskyttelse på hender og føtter

Motormaskiner kan virvle opp stein, flis, smuss og vann med mer. Da er det viktig å beskytte hender og føtter. Hansker og fottøy fra Stihl er utviklet for å gi tilstrekkelig med beskyttelse ved ulike arbeidsoppgaver.

Vernesko- og støvler bør ha snittbeskytter, gripesåle og stålkappe ved skogsarbeid. Lærstøvler fra Stihl har snittbeskytter av høyeste kvalitet, og er utviklet for ulike bruksområder og terreng. Støvlene er av beste okselær, med selvrensende såler, solid hælkappe og sterke lissemaljer. Den høye komforten gjør at du kan jobbe lange og harde dager uten unødig belastning på føttene.

Gummistøvler er eneste løsning på våte dager. Gummistøvlene fra Stihl er komfortable, lette i vekt og utstyrt med vern foran og inni støvelen. De er fremstilt av kautsjuk (rå naturgummi), er myke og bøyelige i minusgrader, velegnet for pigger og godkjent i henhold til EN ISO 17249.

Valg av arbeidshansker avhenger av arbeidsoppgave. Stihl har et bredt sortiment av høy kvalitet som passer de fleste behov. Hansker kommer i materiale alt fra lær og polyester, og nitril-belagt eller med nupper, til termofor og ekstra knokkelbeskyttelse.

Og husk: Verneklær gjør ikke alt!

Ingen verneklær tilbyr absolutt beskyttelse. Verneklær er derfor ingen erstatning for en trygg arbeidsteknikk. Vi oppfordrer derfor alle til å følge rådene i bruksanvisningen for motormaskinen du skal betjene.