Et teppe som legger seg over hele landskapet og får mange til å føle en ro. Snø kan komme i mange former og fasonger, fra tung og våt til fjærlett, og snøkrystallene er fantastiske med sine uendelig mange mønstre. Snø både fascinerer og setter oss i arbeid.

Fjern snøen med enkle redskap

Snørydder og snøskuffe er gode redskaper når du skal måke og fjerne snøen. Når du skal måke oppkjørselen og fortauet, er det lurt å velge en snørydder, siden den har bred bunn og en arbeidsbredde som gjør at arbeidet går raskt. En snøskuffe passer bedre på mindre steder. Når du skal måke taket, lønner det seg å bruke snømåke og ishakke.

Bruk brøytestikker

Brøytestikker med refleks er et godt valg når du skal merke opp hvor veien skal brøytes. Hos Felleskjøpet finner du dem både i bambus og i oransje plast som er godt synlig mot den hvite snøen, og med refleks som gjør dem godt synlige for bilister som kjører forbi.

Forbered deg på snømåking og brøyting ved å handle alle redskaper du trenger hos Felleskjøpet.

Funfact -slik får vi snø

Disse forutsetningene må være oppfylt for at det skal snø:

1. Det må finnes en sky som kan produsere nedbør. Slike skyer oppstår hvis luften tvinges opp slik at den avkjøles, og slik at det begynner å dannes vanndamp. Luften kan tvinges opp ved en varmfront eller en kaldfront. Det kan for eksempel også skje ved at luften varmes opp over en relativt varm vannoverflate og deretter stiger, siden varm luft er lettere enn kald.
2.  Temperaturen ved bakken må være under null, eller maksimalt noen grader varmere enn null.