05.11.2015 | Felleskjøpet

I skiftende vær med snø, regn og is opplever vi glatte veier og innkjørsler i vårt langstrakte land. Da kan det være vanskelig å holde seg på bena. Men fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med å få fotfeste.

Gode strø- og tinemidler reduserer faren for å skli på glatte trapper, innkjørsler og gangstier. Med riktige løsninger kan du også gjennomføre løpeturer uten å være redd for å havne på rumpa.

Som produsent og forhandler av fôr og utstyr til kjæledyr er vi opptatt av dyrs helse og velvære. De fleste hunde- og katteeiere vet at vintersesongen, og bruken av salt, kan føre til tørre og sprukne poter. Vår generelle oppfordring er å vaske eller tørke labber når man kommer inn, samt forebygge og behandle med potesalve. På egen gårdsplass bør du velge produkter som ikke inneholder salt, som ZeoFriction eller knust leca.   

Hold deg på beina på glattisen

Glatt føre er for de aller fleste en dårlig unnskyldning for å holde seg innendørs. Hvis du er riktig skodd går det helt fint å bevege seg ute uten å være redd eller bekymret.

Trikset er brodder med pigger eller fastpigger i skoene. Hvis du skal bruke det til løpeturer er det viktig at du har brodder som passer perfekt og sitter godt på dine vanlige joggesko. Et bedre alternativ er å sette pigger i gamle joggesko, hvis du har det liggende.

Husk at det er begrensninger for hvor dypt ned i is og snø de får tak. Vurder alltid underlaget, slik at du unngår fall og skader.