I skiftende vær med snø, regn og is opplever vi glatte veier og innkjørsler i vårt langstrakte land. Da kan det være vanskelig å holde seg på bena. Men fortvil ikke, vi kan hjelpe deg med å få fotfeste.

Gode strø- og tinemidler reduserer faren for å skli på glatte trapper, innkjørsler og gangstier. Med riktige løsninger kan du også gjennomføre løpeturer uten å være redd for å havne på rumpa.

Som produsent og forhandler av fôr og utstyr til kjæledyr er vi opptatt av dyrs helse og velvære. De fleste hunde- og katteeiere vet at vintersesongen, og bruken av salt, kan føre til tørre og sprukne poter. Vår generelle oppfordring er å vaske eller tørke labber når man kommer inn, samt forebygge og behandle med potesalve. På egen gårdsplass bør du velge produkter som ikke inneholder salt, som ZeoFriction eller knust leca.   

Hold deg på beina på glattisen

Glatt føre er for de aller fleste en dårlig unnskyldning for å holde seg innendørs. Hvis du er riktig skodd går det helt fint å bevege seg ute uten å være redd eller bekymret.

Trikset er brodder med pigger eller fastpigger i skoene. Hvis du skal bruke det til løpeturer er det viktig at du har brodder som passer perfekt og sitter godt på dine vanlige joggesko. Et bedre alternativ er å sette pigger i gamle joggesko, hvis du har det liggende.

Husk at det er begrensninger for hvor dypt ned i is og snø de får tak. Vurder alltid underlaget, slik at du unngår fall og skader.

Hvordan unngå glatt oppkjørsel eller trapp?

Det finnes en rekke produkter som kan hjelpe deg på hålka. Husk at strømidler med salt kan tære på belegningsstein, murpuss m.m. Kost derfor vekk smeltevann.

Strømidler gir friksjon på is, mens tinemidler fjerner snø og is. Et annet alternativ er å bruke brodder med pigger eller sette pigger direkte i skoene. I våre butikker finner du følgende:

Strøsingel

Et 100% rent kalkprodukt som fester seg til isen og gir god effekt med bruk av små mengder. Suger ikke fuktighet, og fester seg dermed ikke til skosålene. Når våren kommer kan kalken samles og strøs på plenen.

Strømiddel, mineral

ZeoFriction er et vulkansk mineral med svært høy friksjon. Mineralet fester seg godt til is ved å absorbere fuktighet. Dette er langt mer effektivt enn både sand og salt/kjemikalier, og er det beste alternativet ved underkjølt regn. ZeoFriction er 100% naturlig, uten tilsetningsstoffer, salt, kjemikaler eller fargestoffer.

Strømiddel, knust leca

Miljøvennlig og effektivt strømiddel som gir godt feste på is. Naturproduktet kan gjenbrukes som jordforbedring, er drøy i bruk og letthåndterlig, da knust leca er 80% lettere enn sand og grus.

Isbryter'n strøsalt (tinemiddel)

Hurtigvirkende mot snø og is ned mot -8°C. Best egnet på is, og gir best effekt og minst forbruk hvis det brukes forebyggende.

MG kombi (tinemiddel)

Effektivt ned mot -18°C. Produktet har 34% kloridinnhold, som er lavt sammenlignet med vanlig veisalt. Det er derfor mer skånsomt mot miljø og bedre egnet på betong og belegningsstein. Best effekt og minst saltforbruk hvis det brukes forebyggende. Har også evnen til å binde sammen fine og grove gruspartikler over lengre perioder, det er derfor svært godt egnet til støvbinding på grusveier i sommerhalvåret.

Kalsiumklorid (tinemiddel)

Effektivt ned mot -25°C. Høy aktiv konsentrasjon, 30% høyere enn MG kombi, reduserer forbruket. Best effekt og minst saltforbruk hvis det brukes forebyggende. Dette binder også sammen fine og grove gruspartikler over lengre perioder, noe som gjør det godt egnet til støvbinding på grusveier i sommerhalvåret.