Som hundeeier må du ta hensyn til hvor godt hunden din tåler og er tilpasset kulde. Du må også se etter tegn på at den er utilpass.

Det er viktig å ta hensyn til størrelse, alder, helse og aktivitetsnivå når du skal avgjøre om du bør kle på hunden din i kulda. Det å kle på hunden fordi den behøver det er noe helt annet enn trender og mote.

Kle på hunden

Uansett temperatur har alle hunder godt av å komme seg ut på vinteren. Hvis hunden din vegrer seg for å gå ut kan det være fordi den fryser. Da bør man kle på hunden. Om hunden er i høy aktivitet er dette med på å hjelpe den å holde varmen. Så om du planlegger en lengre tur i kulda med pause underveis, må du huske på at også hunden blir kald når dere stopper. Eget sitteunderlag og et dekken til å sette på når dere stopper gjør at hunden også får en fin pause. I pausene er det lurt å kontrollere at alle potesokker sitter som de skal, da disse fort ramler av. 

Se etter snø- og isklumper i pelsen

Hunder med lang pels kan få klumper med snø og is i pelsen. Dette er veldig ubehagelig for hunden, da de kan lugge og i verste fall lage sår. Når snøballene smelter blir hunden våt og kald. Det er derfor viktig å knuse disse klumpene eller klippe dem forsiktig av. Om du må klippe dem bort må du være veldig forsiktig. Bruk helst en saks med butt tupp.

Løsningen mot snø- og isklumper i pelsen er "kondomdress" eller heldekkende dekken. Det finnes mange ulike hundedekken på markedet for de fleste behov og størrelser. Noen hunder synes det er uvant å ha på potesokker og dekken i starten. Hjelp hunden med å glemme dette gjennom lek og godbiter.

Sjekk hunden etter tur  

Det er viktig å gå over hunden etter turer på vinteren. I byer og langs veier brukes det ofte salt, noe som kan føre til såre og sprukne poter. Skyll og tørk derfor potene godt etter hver tur, og smør med potesalve jevnlig. Husk å fjerne isklumper fra potene om hunden har gått i løssnø. Potesokker er et alternativ som fjerne dette problemet.