Viktig ved valg av høytrykksspyler

  • Hva skal du bruke høytrykksspyleren til?
  • Hva finnes av utstyr og tilbehør som gir deg økt fleksibilitet og flere muligheter
  • Hvor lang slange har du behov for? Skift av slange kan være kostbart.
  • Sjekk strømtilkoblingen. Noen av de profesjonelle høytrykksspylere har 3-fase tilkobling. 

Videre bør du være oppmerksom på bar/trykk. De minste spylerne har et trykk på 110 til 125 bar. Høytrykksspylere fra 130 bar og oppover er langt mer allsidige og egner seg for husvask, bilvask, terrassevask med mer. I tillegg kommer de som regel med mer tilleggsutstyr. Husk også at det er vannet som vasker rent. Antall liter per minutt er derfor vel så viktig som trykket.

Høytrykksspylere fra Kärcher

K-modellene er forbrukerserien til Kärcher. Dette er små og mellomstore høytrykksspylere som egner seg til en rekke rengjøringsoppgaver rundt hjem og i hagen. Felleskjøpet fører fem modeller i denne serien:

  • K2 er minst med 110 bar.
  • K4 med 130 bar og trykkindikator og LED-display på pistolgrepet.
  • K5 med 145 bar og trykksensitivt pistolgrep med LED-display.
  • K5 med 145 bar og LED-display med elektronisk justering av trykket på pistolgrepet.
  • K7 med 180 bar og LED-display med elektronisk justering av trykket på pistolgrepet. 

Høytrykksspyler til hagemøbler

K2-modellen fra Kärcher er en kompakt og kraftig høytrykksspyler. Den er svært praktisk og mobil og takler varierte rengjøringsoppgaver. Modellen er velegnet for deg som har behov for en høytrykksspyler fra tid til annen, og ikke krever en maskin for hyppig bruk.
Typiske bruksområder for spylere på 110 til 125 bar er rengjøring av sykler, hagemøbler, hageredskap og lignende.

Høytrykksspyler til bil og terrasse

Til større oppgaver og flere bruksområder trengs mer tilleggsutstyr og andre prisklasser. Oppjustering av modell gir økt trykk/bar, vannmengde, effekt, kapasitet og vekt. Du får også mer finesse i blant annet pistolgrepet. Dette er for deg som trenger en kraftigere høytrykksspyler til regelmessige rengjøringsoppgaver.

Typiske bruksområder for spylere på 130 til 180 bar er bilvask, spyling og mosefjerning på gårdsplass, husvask, vask av balkong og terrasser og lignende.

Høytrykksspyler for større oppgaver

Dersom du skal ytterligere opp på kapasitet og ytelse, må du over på den grå serien fra Kärcher. Disse modellene har "HD" i navnet. Vær oppmerksom på at det kan være behov for økt strømforsyning til disse maskinene.

Typiske bruksområder er rengjøring av større fasader, gulv, uteområder, eller vask av traktorer, anleggsmaskiner og lastebiler. For høytrykksspylere til profesjonelle anbefaler vi å se nærmere på varmtvannsvaskere fra Kärcher.

NB! Husk at en høytrykksspylers verste fiende er frost. Hvis du bruker maskinen tidlig på våren eller sent på høsten, og glemmer å ta den inn eller tømme den, kan både pumpen og slangen bli ødelagt.

 

 

Visste du også at høytrykkspyleren er mer miljøvennlig enn hageslangen? Den bruker nemlig mye mindre vann.

 

Kort oppsummert er det viktig å tenke gjennom hvor høytrykkspyleren skal benyttes mest, og deretter velge en med passende funksjonalitet. Heldigvis behøver du ikke å tømme lommeboken for en som gjør jobben grundig.