25.08.2014 | Felleskjøpet

Hagehortensiaen er et blikkfang i hagen med sin vakre fremtoning, størrelse og farge. Mange ønsker å skape en frodig hage full av liv. Da er hagehortensia en velegnet plante, men det krever dedikasjon og arbeid.

Hvor kan man ha hagehortensia?

Hagehortensia kan plantes i urner eller direkte i bakken. Den må ikke plantes for tidlig om våren, da den ikke tåler frost. Hagehortensiaen bør heller ikke stå i direkte sollys over lengre perioder. Det vil kreve hyppig vanning. Ideell plassering er i skygge eller halvsol.

Gjødsel og vann til hagehortensia

Næringstilførsel, vann og plassering er tre avgjørende faktorer for å lykkes med hagehortensia.

Om våren bør du grunngjødsle med for eksempel Felleskjøpet Hagegjødsel. I vekstperioden og ved blomstring kan man gjødsle ukentlig med flytende gjødsel. Du bør også påføre en runde med gjødsel på høsten.

Hagehortensia skal ha regelmessig vann, men den bør ikke stå i vann over lengre perioder. Ved uttørking blir blomstene ødelagt.

Hagehortensia kan overvintre

Med riktig behandling kan hagehortensiaen overvintre og blomstre igjen neste år. For å lykkes med dette kan ikke stilkene fryse helt ned til jordoverflaten. Blomsteranleggene for neste år er dannet i knoppene som sitter rett over bladfestene.

Hagehortensia er som roser. For å unngå at de fryser skal de nederste 10-15 cm. av stilkene dekkes til med torv om høsten, før barfrosten setter inn. Skudd som kommer opp fra rota vil ikke ha dannet blomsteranlegg, og vil derfor ikke blomstre første året.

Ved planting i urne må disse tas inn og settes frostfritt over vinteren. Så nær 0 grader som mulig, men ikke på minussiden, gir beste resultat for overvintringen.

Lykke til!

Kom innom Felleskjøpet og se vårt utvalg planter, blomster, urner, gjødsel, med mer.