18.03.2021 | Felleskjøpet

Hvordan er hagen din?

Hvor stor er plenen din? Er det kupert eller flatt? Har du mye planter og hindringer? Disse tingene er avgjørende for hvilken gressklipper du bør velge.

Hvilke klippere kan jeg velge mellom?

Bensinklipper

Har du en større hage med mye planter kan bensinklipper være det beste alternativet. Du får bensinklippere med og uten hjuldrift. Det vil si at gressklipperen er selvgående og du trenger ikke dytte. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

Batteriklipper

Batteriklippere er et godt alternativ til bensinklipper. Du slipper ledningen som du har på den elektriske, men du har fordelen av at den er lett, miljøvennlig og lager lite støy.

Robotklipper

En robotklipper krever litt innsats i starten, men når den er installert, så kan du lene deg tilbake og nyte at gresset klipper seg selv. Den er elektrisk, miljøvennlig og ekstremt stillegående.

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Tradisjonelle gressklippere har hovedsakelig tre klippemetoder – oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av tid til rådighet, plenstørrelse og ønsket resultat.

Med oppsamler samles det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, men du må tømme beholderen.

Med sideutkast legges avklipt gress igjen på plenen, og du bør rake for å få et rent og ryddig resultat.

Med bioklipp finkuttes gresset og fungerer som gjødsling. Du slipper kompostering og sparer tid på plenholdet.

Hvilken gressklipper passer for meg?

Har du en liten, til middels stor og flat gressplen? Da kan en elektrisk eller batteridrevet klipper være et godt alternativ.

En gressplener som er stor og kupert setter større krav til ytelse og kapasitet, derfor kan det være fornuftig å vurdere bensindrevne klippere eller små robotklippere.

Robotklippere er i vinden og egner seg for plenareal fra 250 m² og oppover. De takler også varierende terreng.

Vurder plentraktor når du har flere mål med gressplen å klippe.

Det er også mulig med en manuell klipper hvis du har svært lite plen.

Tips

Et tips er å klippe plenen ofte, hvis gresset blir for langt vil gressklipperen kunne overbelastes. Helst skal man ikke klippe mer enn 2-3cm hver gang, men ikke alle klipper så ofte.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.