Det finnes ingen fasitsvar for valg av gressklipper. Ikke overraskende er mange opptatt av å forenkle selve klippejobben og få et godt sluttresultat. Og det finnes mange alternativer.

Hva slags gressklipper bør du velge?

Har du en liten, til middels stor og flat gressplen på opptil 250 m² vil en batteridrevet klipper være tilstrekkelig. Elektriske alternativer finnes også, men for mange er strømkabelen upraktisk.

Gressplener på 250 – 700 m² setter større krav til ytelse og kapasitet, og det vil være fornuftig å se på bensindrevne klippere eller små robotklippere. Bensindrevne gressklippere får du med og uten hjuldrift. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

Robotklippere er i vinden og egner seg for plenareal fra 300 m² og oppover. De takler også varierende terreng. Plentraktor bør vurderes når du har flere mål med gressplen å klippe.

Pris er avgjørende for mange, og i de fleste tilfeller øker prisen i takt med plenstørrelse, ønsker og behov.

Les mer om valg av robotklippere.

Les også Stihl/Viking sine råd for hvordan du tar hensyn til pinnsvin.

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Tradisjonelle gressklippere har hovedsakelig tre klippemetoder – oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av tid til rådighet, plenstørrelse og ønsket resultat.

  • Med oppsamler samles det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, men du må tømme beholderen.
  • Med sideutkast legges avklipt gress igjen på plenen, og du bør rake for å få et rent og ryddig resultat.
  • Med bioklipp finkuttes gresset og fungerer som gjødsling. Du slipper kompostering og sparer tid på plenholdet.

Se vårt store utvalg gressklippere.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.