Det finnes ingen fasitsvar for valg av gressklipper. Ikke overraskende er mange opptatt av å forenkle selve klippejobben og få et godt sluttresultat. Og det finnes mange alternativer.

Ta flere faktorer i betraktning. Det viktigste er plenstørrelsen, men hvor godt gressklipperen klipper høyt, kraftig og vått gress har også noe å si. Videre håndterer noen modeller ulendt terreng bedre enn andre. Til slutt er det naturligvis viktig at den er brukervennlig.

Hva slags gressklipper bør du velge?

Har du en liten, til middels stor og flat gressplen på opptil 250 m² ? Skaff en batteridrevet klipper. Elektriske alternativer finnes også, men for mange er strømkabelen upraktisk.

Gressplener på 250 – 700 m² setter større krav til ytelse og kapasitet, og det vil være fornuftig å se på bensindrevne klippere eller små robotklippere. Du får bensindrevne gressklippere med og uten hjuldrift. Hjuldrift kan være fornuftig hvis gressplenen er kupert.

Robotklippere er i vinden og egner seg for plenareal fra 300 m² og oppover. De takler også varierende terreng. Vurder plentraktor når du har flere mål med gressplen å klippe.

Pris er avgjørende for mange, og i de fleste tilfeller øker prisen i takt med plenstørrelse, ønsker og behov.

Les mer om hvordan du velger riktig robotklipper

Les også hvordan du beskytter pinnsvinet mot robotklipperen

Gressklipper med oppsamler, sideutkast eller bioklipp?

Tradisjonelle gressklippere har hovedsakelig tre klippemetoder – oppsamler, sideutkast og bioklipp. Hvilken som er best for deg avhenger av tid til rådighet, plenstørrelse og ønsket resultat.

  • Med oppsamler samles det avklipte gresset i en beholder bak på klipperen. Du slipper å rake, men du må tømme beholderen.
  • Med sideutkast legges avklipt gress igjen på plenen, og du bør rake for å få et rent og ryddig resultat.
  • Med bioklipp finkuttes gresset og fungerer som gjødsling. Du slipper kompostering og sparer tid på plenholdet.

Se vårt store utvalg gressklippere.

Om du er usikker på hva som passer best til ditt behov så kontakt oss for mer informasjon. Vi hjelper deg gjerne med å finne en gressklipper som har en passende kapasitet og klippebredde til din hage. 

Valg av gressklippere: kort oppsummert

Har du en liten og flat gressplen kommer du unna med en ganske enkel gressklipper. Med større gressplen og mer krevende terreng burde du også gå opp i pris for å gjøre jobben enklere. Kjøper du en billigere gressklipper med for liten kapasitet kan det bli dyrere i lengden, ettersom du vil bruke såpass mye mer bensin/strøm for å få jobben gjort. I tillegg kan det være frustrerende å bruke ekstra lang tid.

Et tips er å klippe plenen ofte, hvis gresset blir for langt vil gressklipperen kunne overbelastes. Helst skal man ikke klippe mer enn 2-3cm hver gang, men ikke alle klipper så ofte.

Husk også at vår monteringsgaranti gjør at du får en fiks ferdig gressklipper med deg hjem når du handler hos oss.