Godt resultat med robotklipper

Ønsker du å gjøre minimal innsats med gressplenen, og samtidig oppnå et godt resultat er robotgressklipper løsningen for deg. En robotklipper vil frigjøre tid og holde gressplenen din strøken hele sesongen. Klipperen programmeres enkelt med dager og tider for klipping, og ulike klippere håndterer ulike utfordringer.

Hva slags robotklipper bør du velge?

Her er det få fasitsvar, men en rekke hensyn du bør ta. Før du tar turen på nett eller i butikk bør du vite følgende;

Størrelse på gressplenen din

Når du skal velge robotklipper må du se på en som kan håndtere størrelsen på din gressplen. Robotklippere egner seg for plenareal fra 250 og helt opptil 500 m². Har du en liten, til middels stor og flat gressplen fra 250 til 500 m² vil de minste robotklipperne være tilstrekkelig. Når størrelsen på gressplenen overgår 500 m² stilles det større krav til ytelse og kapasitet, og spesielt batterikapasitet.

Kuperinger og hellinger i terrenget

Har du en gressplen med mye kuppering og helling må du velge en robotgresklipper som kan håndtere dette. Det bør være en klipper med stor motorkraft og godt grep. Vær også klar over at klippetiden forlenges av mange hindre og ujevnheter i gressplenen.

Hindringer i hagen

Har du en hage med mye hindringer som for eksempel mye beplanting, leker, smale passasjer eller ulike seksjoner, da må du velge en robotklipper som kan håndtere en kompleks hage. Noe mer her?

Sikkerhet

Har du barn eller kjæledyr? Da er det viktig å tenke sikkerhet og velge en robotklipper som tar høyde for dette. En annen ting å tenke på er nattaktive dyr, som pinnsvin. Ved å la klipperen gå på dagtid har du mer kontroll.

Velg en robotklipper med god brukervennlighet

Det kan være en fordel at klipperen du velger er lett å bruke og forstå. Robotklippere har forskjellig brukervennlighet. Noen klippere har egen app til mobil og nettbrett, mens andre programmeres direkte på displayet på klipperen.

Med app kan du enkelt slå av og på klipperen når du vil, uten at du er i umiddelbar nærhet til den. Du kan også endre klippetider, samt få varsling om noe er galt. Noen robotklippere har også værtidsur som gjør at klippetiden stilles automatisk etter hvor raskt gresset vokser.

Hva med regn og vann?

De fleste klippere tåler regn og mange har i tillegg en sensor som gjør at maskinen tar en pause fra arbeidet om det skulle begynne å regne mye.

Tips- lag en tegning av hagen din

Når du er klar for å handle kan det være lurt å lage en plantegning av hagen din med eventuelle hindringer, som trær, sandkasse, planter, skråninger, med mer, og målsette denne etter beste evne. Da blir det lettere å velge rett modell eller få veiledning til rett modell i våre butikker.

Installasjon av en robotklipper

Du kan velge å installere robotklipperen selv, eller bestille installasjon hos Felleskjøpet når du handler. Vi har flinke fagfolk som utfører basisinstallasjon av din klipper. Vi har med utstyret som kreves, monterer kanttråd, setter på plass ladestasjon og demonstrer robotklipperen før vi tar med oss emballasjen og reiser.

Velger du å installere selv er det viktig å følge instrukser. Dette går blant annet på hvor ladestasjonen bør stå, hvordan ledningen skal legges ut, hvordan man unngår utforkjøringer, hvordan klipperen manøvrer seg rundt hindre, med mer.
Når klipperen er installert riktig skal den klippe uten problemer og gå automatisk til ladestasjonen når den trenger det. I teorien skal du ikke behøve å tenke noe mer på gressklipping. Du blir heller ikke forstyrret da de er meget stillegående. I tillegg er de miljøvennlige, og flere mener de etterlater et bedre resultat enn tradisjonelle gressklippere.

Oppbevaring

Husk at din robotklipper bør oppbevares tørt og frostfritt når sesongen er over. Har du ikke plass selv, tilbyr Felleskjøpet oppbevaring med vedlikeholdsservice. Da slipper du å tenke på lagring og vedlikehold, og kan bare hente klipperen når sesongen er i gang.

Service

En robotklipper bør vedlikeholdes for å forlenge levetiden. På Felleskjøpet tilbyr vi vedlikeholdsservice på din robotklipper. Vi gjør da følgende;

  • Oppdaterer programvaren
  • Bytter tetningslist
  • Gjør en funksjonskontroll
  • Sørger for oppladning
  • Gjør en sikkerhetskontroll
  • Testkjøring
  • Grunnrengjøring
  • Bytte av kniver

Se vårt utvalg av robotklippere.

Les Stihl sine råd for hvordan du tar hensyn til pinnsvin.