10.01.2022 | Felleskjøpet

Hvorfor er Omega-3 viktig?

Omega-3 inneholder livsviktige fettsyrer som DHA og EPA. Disse tjener flere viktige funksjoner i kroppen til både dyr og mennesker. Omega-3 er rett og slett et viktig ledd i kjeden av næringsstoffer som kort oppsummert:

  • kan forebyggende hjerte og karsykdommer.
  • støtter leverens funksjon
  • kan bedre ømme, hovne og stive ledd.
  • er viktig for utvikling av hjerne-, nerve- og synsfunksjon hos foster
  • virker positivt på immunforsvaret.
  • har positiv effekt på hud og pels

Hva er gode kilder til omega-3?

Fet fisk som laks, makrell, sardiner, sild og anjos er gode kilder til omega-3. I tillegg til disse er krill, et lite rekelignende krepsdyr, en rik kilde til omega-3. Men du kan enkelt tilføre omega-3 i fôret til hunden eller katten din med lakseolje. Salmopet er en lakseolje med 100% fersk norsk fjordlaks. Den både lukter og smaker som fersk laks, noe som kan gjøre tørrfôret litt mer spennende.

Er det ikke nok Omega-3 i tørrfôr?

Det kan være vanskelig å tilføre Omega-3 i fôr av den enkle grunn at det harskner under lagring. Luft med oksygen gjør så fettsyrene harskner, og tørrfôr pakket i sekk er omgitt av luft. Fôr tilsatt omega-3 kan derfor ha en kortere holdbarhet.

Appetitt-serien med krill

Vår fôrserie Appetitt til hund og katt er tilsatt krillmell. Appetitt inneholder antarktisk krill som tilfører hunden og katten de livsviktige omega-3 fettsyrene EPA og DHA i form av fosfolipider, som gjør disse omega-fettsyrene svært lett opptakelige. Dette sammen med andre marine fettkilder sikrer at hunden og katten din får i seg det den trenger. Krill inneholder astaxanthin som er en kraftig antioksidant. Dette vil sammen med andre antioksidanter hindre at fôret harskner raskt og tilføre hunden og katten din viktige helsefordeler.

Ekstra positivt for arbeidene hunder

Hunder som er i høy aktivitet, kan ha god nytte av omega-3 tilskudd. Omega-3 bidrar til myke og sunne poter og pels. Sunne poter og en god tykk pels er viktig når man skal fungere under hard trening eller hundeløp. I tillegg kan Omega-3 ha en positiv virkning på ømme og stive ledd. Appetitt og LABB hundefôr har et høyt innhold av omega-3-fettsyrer og hundens normalbehov er dekket gjennom dagsrasjonen til hunden.